Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
NETİZEN

21 Aralık

7 Aralık 2012 , Cuma 10:17
21 Aralık
atifunaldi@gmail.com

 

Malum zaman daraldı. 21 Aralık geliyor. Millet Şirince’ye yerleşti. Dünyanın sonunu bekliyor. 21december.com ‘ girdim. Site bile yok! 21aralik.com ’da ise Dünya Roman Kahramanları Günü’nün sitesi var. Yani kıyamet adresinde zaten kopmuş.

Neden 21 Aralık? Mutlaka araştıranlarınız olmuştur. Maya’lar 20’lik sayı düzeni kullanıyorlardı ve 21 Aralık 12.20.20.20.20 şeklinde gösteriliyordu. 22 Aralık ise 13.0.0.0.0 Bu nedenle Maya takvimine göre bu tarih bir milat. Tıpkı miladi takvimde 1 Ocak 1000 gibi.

Neyse bu konuda neler olacağını bilincimizin mi açılıp, dünyanın sonunun mu geleceğini hep beraber göreceğiz.

Bu ay benim gündemim ise biraz daha dünyevi işlere yoğun. Öncelikle geçen bir iki haftada biriktirdiğim, katılmış olduğum organizasyonlarda topladıklarımı süzüp çeşitli yazılar yazmam gerekiyor. Bu nedenle bu ay benden halklailiskiler.com ’da bolca yazıyor olacaksınız.

Geçen ay içinde Ankara’da iki konuda toplantılara katıldım. Birisi Bilişim Kurultay’ı. Kurultay birkaç gün sürdü. Özellikl siyasilerin katıldığı bir zirve olması dolayısı ile dikkat çekici bir etkinlik. Bu sayede uzun zamandır görüşemedişim Nezih Kuleyn ve değerli eşi ile görüşme imkanı buldum.

Organizasyonun ilk günü iki bakanın katılımı ile gerçekleşti. Sabah ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı Binali Yıldırım vardı. Binali Yıldırım, özellikle sektörün 2023 planı için öneminden bahsetti. 2023 planını bilişim sektörünün, özellikle de yazılım ve internet kısmının belirleyeceği konusunda herkes hem fikir. Akşam ise sanayi ve bilim bakanı Nihat Ergün yazılım sektörüne yapılan teşviklerden bahsetti.

Kurultay sonunda hafızalarda haber olabilecek iki konu kalmıştı. Birisi, CHP milletvekillerinin ve Kılıçdaroğlu’nun ilgisi. İkincisi ise Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanı'nın yazılım sektörünün ihtiyaçlarını topladığı raporu. Gerçi raporu ben BEA TV’deki yayınımda Doğan Güneş ile bir hafta önce konuşmuştum. Ancak etkisinin yadsınamaz olduğu kesin.

İkinci toplantı ise “güvenli internet’in” birinci yaş günü. Bu konuda  her ağızdan bir laf  çıktığının farkındayım. Bu çok üzücü biliyorum. Kimin niyetinin ne olduğunu anlamak mümkün değil. Ben bu filtreleme sistemini doğru buluyorum. Ancak sadece ve sadece çocuklar için.

Çağdaş bir ülkede bireyin özgür iradesine ipotek koymaya kimsenin hakkı tabii ki yoktur.

Bu arada hazır Ankara’dayken TBMM’sinde CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile görüştüm. Konu TTnet’in phorm uygulaması ile başladı. Buradan özgür iradenin kullanımına ve kişilik haklarına geldi. Yakın tarihinde kişilik haklarını ve düşünceyi suç saymış bir ülkenin başka bir mecrada aynı hatayı yapmaması gerekir diye düşünüyorum. Dediğim gibi bu konu oldukça derin. Bence bu konuda yolu bulabilmek için bütün fikirleri masaya yatırıp, iki uçtaki fikerleri birer karış kesmek lazım. Malumunuz uç fikirler herzaman tehlikelidir. Devamında ise kalan fikirlerin içinde bir ondan bir diğer taraftan toplayıp bir ortak yol bulmak doğru olur. Bunu yakın zaman yazılarımdan birinde mutlaka derli toplu olarak yazacağım.

Bu ay içinde İstanbul’da ise İnternet Kurulu vardı. Burada ise kişilik haklarını tartıştık. Toplantının sonunda geldiğimiz noktada güzel kararlar alacağımızdan eminim.

Bu ay ise 15 Aralık’da Ege Üniversitesi Mühendislik Kulübünün (EGENSO) düzenlediği Ege Bilişim Zirvesi'nde konuşacağım. Ayrıca organizasyona katılan markaları takip edeceğim.

Gelecek ay size daha detaylı yorumlarını yapacağım. Bakalım Ege Üniveristesi öğrencileri beni nasıl ağırlayacaklar? 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları