Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
SEKİZİNCİ RENK

Kapsama alanı

6 Mayıs 2015 , Çarşamba 09:12
Kapsama alanı
suna@sekizincirenk.com.tr

Karizmatik kişilerin başkalarını kolayca etkileme yeteneklerinin yanında ve kendilerine çeken bir güce sahip olduklarını biliyoruz. Bir tür mıknatıs metaforunu kullanmıştım daha önce ki paylaşımımda; Karizma meselesi.

Profesyonel yaşamda bir birey sözkonusu olduğunda etkilemek kadar yönetme kabiliyetinin de altının çizilmesi gerektiğine inanıyorum.

Özellikle baskı altındayken, güvenli ve kararlı bir şekilde yönetmek olarak tanımlayabiliri karizmatik profesyonelin yönetici duruşunu.

Bunun yanında iletişim becerileri, girişkenlik, analiz yeteneği ve tabi ki kişisel görüntü kalitesi, şıklık ve özen de diğer önemli öğeler.

Kılık kıyafet ve stil mevzuları bu işin ufak bir parçası gibi gözüksede yapılan yanlışlar sonuçta bu karizmatik duruşa zarar veriyor. Örneğin, üst düzeyler arasında yapılan bir araştırmada katılımcıların %73’ü dar veya provakatif giyim yönetici duruşunu kötü etkilediğini belirtiyor.

Amerika’da yapılan yakın zamanlı bir araştırmaya göre koçluk çalışmalarlarının %75’ini yönetici duruşu geliştirmek oluştururken, bu oran 2007 senesinde sadece %20 seviyelerindeydi. Talep artıyor. Türkiye’de de şirketler bünyesindeki profesyonellere bireysel markalaşma koçluk seansları haricinde yönetici duruşunu geliştirmek adına farklı başlıklarda eğitimler sunuyor.

Duruşunuzu nasıl iyileştirebilirsiniz?

Öncelikle başarılı bir değişim için değişimi içselleştirerek gerçekten istemek gerekiyor. Sonrasında ise güçlü ve zayıf noktalar saptanmalı. Bunun için çalışma arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Dile getiremeyebilirler, bu yüzden sizin onlara sormanız gerekiyor. Benim çalışma metodum özellikle güçlü noktalarla başlamak. Son yıllarda nörobilim tarafında yapılan araştırmalarda benim bu yaklaşımımı destekliyor. Eksik tarafınızı iyileştirmek yerine iyi tarafınızı keşfedip mükemmelleştirebilirsiniz.

İyi bir duruş  için 7 altın tavsiyem

  1. İster ayakta olun ister oturun büyük olun. Yani yer kapladığınızı gösterin.
  2. Aldatıcı, kaçamak, çekingen izlenim vermemek için elinizi arkanıza götürüp kenetlemeyin, masanın altında saklamayın.
  3. El hareketlerinizi çok sık sık ve agresif kullanıyorsanız bunu azaltmakla başlayın. Hatta gerekirse tek elinizin üzerine oturmakla başlayın.
  4. Göz teması kurarak, dik durarak ve sıkı tokalaşarak başlasın Merhaba’nız. Güçlü ve anlaşılır bir beden diliyle konuşun.
  5. Sesizinle, vurgunuzla da enerjinizi, tutkunuzu hissettirin.
  6. Biri konuşurken yorum yapmadan cevap vermeden önce içinizden 4’e kadar sayın.
  7. Profesyonel giyim stiliniz kapsama alanınızda iz bırakacak sizi yansıtan bilinçli tercihlerden oluşsun.

 

Suna Kabadayı Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Suna Kabadayı Instagram hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Suna Kabadayı Facebook hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları