Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
SEKİZİNCİ RENK

Çocuklarla imaj konusunu konuşmak

7 Eylül 2015 , Pazartesi 09:58
Çocuklarla imaj konusunu konuşmak
suna@sekizincirenk.com.tr

Bir danışanımla gardrobunu gözden geçiriyoruz. Doktorların önerdiği sağlıklı kilonun biraz üzerinde, ince görünmeyle ilgili önerilerime bayılarak dinliyor. Parlak renkleri de desenlileri giyebileceğini anlatıyorum daha da mutlu…Kahvemizi içerken bana bir çocukken ne kadar ince olduğunu anlattı, ailenin sıska çocuk, hasta olucak, zayıf kalıcak, güçsüz kalıcak endişeleriyle 5-6 yaşlarında düzenli iğneler olmaya kadar varmış konu. Annesinin ona içirdiği muzlu sütler, yedirdiği cevizli balları anlatırken benim bile canım istedi…12 yaşında artık toplu bir çocuktum diyor…Çocukken başlayan diyetlerim hala devam ediyor, tam bir al ver al halindeyim diyor…Aslına bakarsanız kaç kilo olursam olayım hep şişman hissediyorum diyor…
 
İki çocuğum var ve onların öz imajlarını geliştirmelerinde olumsuz hiçbir etkim olsun istemiyorum, onlarla nasıl konuşmamı önerirsiniz sorusu beni araştırmaya yöneltti.
 
Günümüz çocukları bizden çok daha hareketsiz bir yaşam sürüyor, oyunlar masabaşı, yaşam daireler içinde, fiziksel aktivite neredeyse hiç yok…
 
Çocuğunuz kilolu olabilir, sağlıklı kilosunda olabilir ya da zayıf olabilir. 
 
Onlarla nasıl iletişim kurduğumuz hayatlarında inanılmaz bir fark yaratabilir, çocuklarla görüntüleri üzerine konuşurken size de yardımcı olmasını dilediğim önerileri burda toparlıyorum. 
 
1. Öncelikle çocuğunuzun bir birey olduğunu hatırlayın. O bir birey. Genetik altyapısı yanında psikolojik birikimleriyle sizden farklı, sizden başka biri.
 
2. Hayata onun penceresinden bakmaya çalışın. Hayat onun hayatı, sizin değil, onun kendi hayal ettiği geleceğe bakmasını sağlayacak bir resim çizmesine yardımcı olun.
 
3. Yakıştırmalar utandırır, hayat boyu unutulmaz. O an bıraktığı duyguyla birlikte gelir hafızanıza... Kelimelerinizi çok dikkatli seçin, üzmeyin.
 
4. Bu konuyu nasıl konuşacağınızı bilmiyorsanız bir pedagogdan destek alın, kısaca bir profesyonelle konuşun. Siz bu işin profesyoneli değilseniz, bir uzmana danışmaktan utanmayın. Çocuğun ebeveyni olabilirsiniz ama bu heyşeyi en uygun dille anlatacağınız anlamına gelmiyor. 
 
Suna Kabadayı Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Suna Kabadayı Instagram hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Suna Kabadayı Facebook hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları