Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
HR & PR

İç İletişim’de Yönetici Engeli

4 Ekim 2012 , Perşembe 13:42
İç İletişim’de Yönetici Engeli
idil.turkmenoglu@halklailiskiler.com

 

TowersWatson’ın her sene yayınladığı raporda (Change and Communication ROI Study Report), iç iletişim ile performans arasındaki bağı da göstermeye çalışıyor. 2012’deki global rapora göre, iç iletişimde etkin olan firmaların performansı benzerlerinin 1,7 katı. İç iletişim ile değişim yönetimi arasında da çok sıkı bir ilişki var. Her ikisini de iyi yapanlar, finansal başarı anlamında benzerlerinden 2,5 kat daha büyük.  Bunlara rağmen, halen birçok şirkette iç iletişim gereken değeri bulamıyor. Bu konudaki kaynaklara göre, iç iletişimin stratejik bir fonksiyon sayılması, bu alanın liderliğini yapan ABD’de bile son 25 yılın gelişmesi. 
 
Uzmanlar, iç iletişimin bu kadar önemli olmasına rağmen ihmal edilmesinin, bunun bir “yönetim fonksiyonu” olmasından kaynaklandığını düşünüyorlar. 
 
Aynen yöneticilerin koçluk verememesi, delege edememesi, zamanını yönetememesi gibi bir yetkinlik sorunu olduğunu, ve yönetim geliştirmeye az önem verildiği için, bu konunun da büyüyemediğini söylüyorlar. Kotter de 1982’deki meşhur çalışmasında, yöneticileri uzun süren üst düzey toplantılarda geleceği ve stratejileri konuştukları için eleştiriyor, yönetim işinin aslında etkili bir iç iletişimden oluştuğunu söylüyordu. Temel olarak ara yöneticiler bu konunun öneminin farkında değil, aynı zamanda  bilinçlendirilmiyorlar da.
 
“Merak edecekleri varsa sorsunlar”, “duyurduk ya”, “ben bir altıma anlattım, onlar da diğerlerine söylesin”, “benim kapım hep açık” tarzı günah çıkarmalar ne yazık ki sonucu değiştirmiyor.
Yöneticilerin, ne yaparlarsa yapsınlar, projenin/işin en başında masaya iç iletişimcileri davet etmesi gerekiyor.
 
İç iletişim şirket içinde tanımlı bir fonksiyon olmayabilir. Bu durumda PR ajansını ve İnsan Kaynaklarını aynı anda ve işin en başında bilgilendirmek zorundadır.  İç iletişim, duyuru-bildiri-genelge formatını aşalı çok zaman geçti. Bilgilerin gizliliği yalan, herkesin sadece kendi işine bakması da hayal oldu. İç iletişim yapmamanın ya da eksik bırakmanın bedeli de eskisi gibi değil, çok ağır. Eskiden çalışanlar küserdi en fazla. Şimdi iç iletişimin ihmal edilmesi yüzünden, performans rakiplerin yarısına düşüyor, birleşmeler-satınalmalar çöküyor…
 
 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları