Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
HR & PR

Altın Pusula – Altın Fırsat

19 Ağustos 2013 , Pazartesi 09:32
Altın Pusula – Altın Fırsat
idil.turkmenoglu@halklailiskiler.com

Ödüller kim için kazanılır? Ne işe yararlar?

Yaz başında TÜHİD’in 12. Altın Pusula Ödülleri verildi. Kurumsal İletişim dalında Boyner Holding “Kadın Dostu Şirket Olmak” çerçevesinde yaptığı işlerle Altın Pusula’ya değer görüldü. Bu konu ayrıca UNDP tarafından da ödüllendirildi. 

Bana sorarsanız, ödüller, ama “gerçek” ödüller, inanılmaz kıymetli. Müthiş yararlı. Tabii bu faydaları “gerçek” ödüller ile edinebilirsiniz. Ödülümsülerle değil.

Gerçek ödül ne demek?

Yalan dolan çok ödül var piyasada, her alanda… Sizlere de sıkça geliyordur. Dünyanın bir ucundan bilmemne enstitüleri “sizi falanca konunun lideri seçtik, gelin ödülünüzü alın” diye e-mailler gönderiyor.  Singapur’a, Çin’e, Hindistan’a çağırıyorlar, fuar kılıklı etkinliklerinin yarı-düzmece ödül törenlerine. Bazen buralara inanıp da giden, üstelik de canla başla “biz bunun ödülünü aldık”diye iletişimini yapan firmaları da görüyorum. Kanmış olmalarına üzülüyorum, haber yapanların bilgisizliğine şaşırıyorum.

Ödüllerin yararları

“Gerçek” ödülün, itibarlı bir kurumun verdiği, doğru düzgün seçim süreci olmasına gayret edilen, bağımsızlığı konusunda pek şüpheye düşmediğiniz ve de gelenekselleşmiş bir ödülün, ne anlama geldiğini, yukarıda bahsedilen ödül örneğinden yola çıkarak dümdüz sıralayalım:

1.   Şirketin itibarına çok olumlu katkısı var. Web sitesinde, kurumsal dokümanlarda gururla “biz bu ödülü aldık” yazabiliyorsunuz

2.   TÜHİD, diğer ödül alanlar ve kendi şirket kaynaklarınız sayesinde çok kanaldan PR’ı yapılıyor. En azından bu konudaki haberler açısından çok ciddi bir coverage alıyorsunuz

3.   Kadın-Erkek fırsat eşitliği meselesinin bu ödüller sayesinde de başka şirketlerin radarına bir kez daha girmesi, kuşkusuz memleket için çok önemli bir kazanç

4.   Şirketin tepe yönetiminin, Kurumsal İletişim ekibinin başarısını konfirme ediyor, onları motive ediyor

5.   Ödül başvuru süreci basbayağı bir disiplin getiriyor. Yaptığınız işi yapılandırılmış biçimde sunarken, önünüzdeki diğer işleri de bu şekilde planlama ve uygulama gereğini hatırlıyorsunuz

6.   Ödül, Kurumsal İç İletişim’in paha biçilemez bir aracı. Kurmaya ve sürdürmeye gayret ettiğiniz mesele her ne ise adını bir daha koymuş, bir nevi tesvillemiş, korumaya almış, arkasını güçlendirmiş oluyorsunuz. Bizim vak’ada “fırsat eşitliği”, başkaları için “müşteri odaklılık” da olur, yaptıkları bir KSS projesi de, bir birleşme de – ödül sayesinde meseleyi daha çok, farklı ve güçlü olarak sürekli gündeme getirme şansınız var.   

Kısaca, Kurumsal İletişim fonksiyonunun en önemli işlerinden birinin “gerçek” ödüllere başvurmak olduğuna inanıyorum. 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları