Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
DIYALOG

Söz ve eylem

22 Temmuz 2014 , Salı 10:08
Söz ve eylem
Bengi.Vargul@tav.aero

Kurumsal iletişim departmanlarının asli görevini tek bir cümlede özetlememiz gerekse, herhalde bu “kurumsal itibarı korumak ve geliştirmek” olurdu.

İletişim ihtiyacının niteliği ve niceliği zaman ve mekana göre değişiyor. Belki 20 yıl önce o kadar anlamlı olmasa da, yukarıdaki cümle bugün çok daha fazla kurum için geçerlilik taşıyor

İtibar çok zor kazanılan ama bir o kadar da kolay kaybedilen bir mefhum.

İyi ve kötü zamanlarda, sürekli olarak tutarlı bir davranış ve söylem sergilemeyi gerektiriyor. Bu durum bireyler için olduğu gibi kurumlar için de geçerli.

Kurumsal itibar yönetimi kapsamlı bir başlık. Bu başlığın altında son dönemde giderek daha fazla önem kazanan bir konuysa, Rumi’nin deyişiyle “olduğun gibi görünmek ya da göründüğün gibi olmak”.

İngilizcede “walk the talk” deyimine karşılık gelen bu durum, kurumların söyledikleriyle yaptıklarının tutarlı olması gerektiğinin altını çiziyor.

Bu önemli, çünkü dijitalleşen dünyada kurumların konuştuklarıyla yaptıklarının birbirini tutup tutmadığını gözlemlemek kolaylaşıyor.

Eğer farklı bir yöne savrulduysanız, paydaşlarınızdan herhangi birinin üç yıl önceki kurumsal açıklamanızı önünüze koyması için hızlı bir web taraması yeterli oluyor.

Konuşup sonra verdiğiniz sözleri unuttuysanız; cep telefonları, tabletler ve kesintisiz Internet bağlantısıyla dünyaya gelen yeni neslin bu durumu sosyal medyada hızla büyüyen bir kartopu şeklinde ele alması da aynı hızda gerçekleşebilir.

Bu dünyada kurumsal itibarı korumak ve geliştirmek için tüm iletişim süreçlerinin kontrollü bir şekilde yürütülmesi hiç olmadığı kadar önem taşıyor. 

 

Bengi Vargül Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Bengi Vargül LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları