Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
DIYALOG

Merhaba

2 Mayıs 2014 , Cuma 11:45
Merhaba
Bengi.Vargul@tav.aero

“Dia” (ara, karşı) ve “logos” (söz, kelime) birleşip Antik Yunan’dan bu yana değişmeden gelen bir kavram oluştururlar.

Diyalogu nasıl tanımlayabiliriz?

Belki de en anlamlı tanım, anlamın (sözlerin?) iki ya da daha fazla taraf arasında akması, sürekli gidip gelmesi şeklinde olabilir. Diyalog, çubuğu birbirini anlamaya, ortaklaşmaya ve eşitliğe doğru bükmeye yarar.

İşin içine güç girince münazara ve münakaşaya doğru kayar. Bazense sözün bittiği yere gelinir.

Farklılıkların, çoğulluğun olduğu yerde ortak bir yaşam kurmak için diyalog şart olur. Farklılıkların karşılaşmasından ve konuşmasından ortaya güçlü bir sentez çıkar. Dolayısıyla, bıkmadan usanmadan diyalog kurmanın yollarını aramak gerekir.

İletişimciler için de diyalog önemli bir yol sunar.

Bugün kurumların git gide karmaşıklaşan iş süreçlerini etkin ve verimli şekilde sürdürebilmeleri için, tüm paydaşlarıyla diyalog kurması, paydaşlarını birbirleriyle diyalog için teşvik etmesi gerekiyor.

Farklı işlevler üstlenen departmanlar, gruplar ve bireylerin sürekli iletişim içinde olması, aynı dili konuşması, birbirini anlaması ve bir diğerinin sorularına anlamlı cevaplar üretebilmesi büyük önem taşıyor.

Böyle oldukça, kurumsal iletişim önem kazandı ve kurumların ihtiyaçları doğrultusunda iletişimciler daha fazla sorumluluk üstlenmeye başladı.

Türkiye’nin önde gelen kurumlarının üst düzey iletişimcileri Kurumsal İletişimciler Derneği çatısı altında toplandı ve meslek standartlarını ilerletmek ve farkındalık yaratmak üzere çalışmaya başladı.

Toplum, kurumlar, bireyler ve sektör oyuncuları olarak diyaloga her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

KİD’e bu platformda açılan alan için teşekkürlerimizi sunuyor ve herkese merhaba diyoruz.

 

Bengi Vargül Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Bengi Vargül LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları