Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
DIYALOG

Seçim, iletişim ve hayat bilgisi

15 Mayıs 2015 , Cuma 09:42
Seçim, iletişim ve hayat bilgisi
Bengi.Vargul@tav.aero

Türkiye’de ve dünyada iletişimin ayrı bir bilimsel disiplin olarak kabul edilmesinin, üniversitelerde iletişim fakültelerinin açılmasının tarihi çok geriye gitmiyor. 
 
Bunun en önemli sebebi iletişimin çok disiplinli doğasıdır. Bir “iletişim uzmanı”nın bu alandaki teorik ve pratik bilgiye sahip olması beklenir ama aslında bundan çok daha fazlası gerekir. 
 
Hayatın merkezinde yer alan iletişim süreçlerini anlayabilmek ve yönetebilmek için bir çeşit “hayat bilgisi”ne ihtiyaç duyulur. Sosyoloji, psikoloji, tarih, siyaset bilimi gibi alanlarda temel bir birikim elzemdir. Buna sanat ve edebiyat bilgisini de eklemek gerekir. 
 
Açık ki, tek bir insanın bütün bu alanlarda uzmanlaşması imkânsızdır. Yine de, bu disiplinlere ne kadar hakim olursak gündemi o kadar iyi yorumlayabilir ve uygun şekilde hareket edebiliriz.  
 
7 Haziran’da Türkiye’de genel seçimler olacak. Bir aydan kısa bir süre kalmışken tüm siyasi partiler ve adaylar seçim çalışmalarını hızlandırmış durumda. 
 
Önümüzdeki günlerde gündemin neredeyse tamamen seçim tartışmalarıyla kaplanacağını öngörmek yanlış olmaz. 
 
Türkiye gibi bir güne bir yıllık gündemi sığdırabilen bir ülkede dahi seçimler öncelikli olacaktır. 
 
Gündemi belirleyen genel seçim gibi gelişmeler, kurumsal iletişimciler için de yönetilmesi gereken süreçlerdir. 
 
Eğer doğru yönetilmezse, çok değerli mesajlarınız seçim gündeminin gürültüsünde duyulmayabilir. Daha kötüsü, toplumsal saflaşmanın belirginleştiği dönemlerde yanlış anlaşılıp şimşekleri üzerinize çekmeniz kolaylaşır. 
 
İletişim ancak sürekliliği varsa anlamlıdır, bu yüzden faaliyetlerinizi tamamen durdurmanız mümkün değildir. İşte, böylesi süreçleri doğru yorumlayabilmek, gerektiğinde anlık tepki vererek doğru yönetebilmek, iletişimcinin o görünmez “hayat bilgisi”ne bağlıdır.
 

Bengi Vargül Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Bengi Vargül LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 
 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları