Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
DIYALOG

KSS iletişiminde yapmamanız gereken 4 şey

18 Haziran 2015 , Perşembe 09:17
KSS iletişiminde yapmamanız gereken 4 şey
Bengi.Vargul@tav.aero

Bugünün dünyasında kurumsal itibarın en önemli bileşenlerinden biri de kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaptıklarımız. Tek önceliği kar etmek olan işletme modelinden, karlı kalabilmek için çevresiyle uyum ve işbirliği içinde hareket eden işletmelere doğru gidiyoruz. Fakat kurumların toplumdan aldıklarının bir kısmını topluma geri verirken dikkat etmesi gereken noktalar var. Aksi halde, itibarımızı güçlendirelim derken yitirmemiz olası.

1. Gizlenmek: Yürüttüğünüz projeleri küçümseyip iletişimini yapmazsanız, elde edeceğiniz faydanın büyük kısmını boşlukta bırakmış olursunuz. Oysa çalışanlarınızı ve diğer paydaşlarınızla iletişimde olursanız, küçük çabaların büyük sonuçlar doğurduğunu görebilirsiniz.

2. Böbürlenmek: İletişimsizliğin diğer ucundaysa aşırıya kaçmak var. “En”leri, “ilk”leri kullanırken çok dikkatli olmalısınız, aksi halde faydalı bir iş yaparken paydaşlarınızın güvenini kaybedebilirsiniz – ki bu durumu geri döndürmek oldukça zordur. “Yeşile boyamak” bunun bir adım ilerisi. Sözlerinizle yaptıklarınızın birbirini tutmaması hemen fark edilir.

3. Fırsatları görüp, engelleri es geçmek: Eğer sürekli yaptığınız iyi şeylerden bahsederseniz bir süre sonra karşınızdakinin kafasındaki soru işaretleri çoğalmaya başlayacaktır. Yaptıklarınız kadar yapamadıklarınızı da anlatırsanız, işte o zaman anlamlı bir diyalog başlatabilirsiniz. Önünüzdeki engelleri kabul etmek bir şey, eğer bunları aşmak üzere bir stratejiniz de varsa doğru yoldasınız. Çekinmeyin ve bunlardan bahsedin, beklemediğiniz yardımlar alacağınızı göreceksiniz.

4. Her şeyin en iyisini ben bilirim: Bugün isteseniz de yapamayacağınız tek şey, tek başınıza ilerlemek olabilir. Paydaşlarınızı yanınıza alırsanız, çoklu bir akla kavuşursunuz. Sosyal sorumluluktan bahsediyorsak, işbirliklerine mecburuz. Burada rekabeti bırakmalı ve paydaşlarınızla samimi, eşit, açık bir ortaklık kurmalısınız. İşe yaradığını göreceksiniz.

 

Bengi Vargül Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Bengi Vargül LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları