Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
'RENAN'DAN TAVSİYELER'

2016 İçin İpuçları

18 Aralık 2015 , Cuma 15:49
2016 İçin İpuçları
renan@tavsiyekanali.com

Yılın son ayıyla birlikte raporlar da dökülmeye başladı.
 
Güncel Facebook kullanım istatistikleri bir kere daha mobilin hayatımızdaki önemini vurgularken markalara da aynısını yapma ipuçlarını veriyor.
 
 
‘Avrupa Ekonomisinde Dijital Reklamcılığın Yeri’ çalışması ile IAB,  ‘dijitalin’ Avrupa’da televizyonu geride bırakacağını açıklarken bu demek oluyor ki; artık gelişen bir sektörden değil, ağırlığı olan bir güç merkezinden bahsediyoruz.
 
 
Reklamverenler için kestirme ipuçları barındıran bu çalışmaları okumak ve değerlendirmek  lazım. Bununla birlikte sanırım bu raporlar arasında en ‘armut piş, ağzıma düş’ olanı yıllık Google aramaları bizim için.
 
Memleketi, trendleri ve SES diye modası geçen yeni segmentleri anlamak için birebir. Big data, onu anlamlandırabilenler için büyük nimet. Hem de bedava.
 
2015’de Google’da en çok arananlara baktığımızda, trajedileri ve travmatik toplumsal olayları (sınavlar da bu kategoride) saymazsak ülkece ‘dizilere sardığımızı’ söyleyebiliriz. En çok aranan isimler içerisinde adı duyulmamış oyuncuların diziler sayesinde kazandıkları popülerliği görürken, en çok izlenen dizilerin bizi mümkün olduğu kadar Türkiye gerçeklerinden uzaklaştıracak ve bu dünyadan koparacak içeriklere sahip olduğunu görüyoruz.
 
 
Moda, yemek ve izdivaç konuları hala popüleritelerini korurken , Google aramalarını yapanlarda kadınların ağırlığı göze çarpıyor. Ve bu da bizi bugünkü pazarlama dünyasının gerçeklerine getiriyor! 2015 Google arama trendleri bence markaların dikkatle incelemesi gereken çok önemli detaylar içermekte. 
 
IAB Avrupa CEO'su Townsend Feehan’ın sözüyle kapayalım; "Reklamcılık giderek veri ve teknoloji merkezli oluyor. Dijital endüstri bu sayede, diğer sektörleri de dönüştürebilecek ve onların gelecekteki değişikliklerden etkilenmemesini sağlayacak yetenekleri yetiştirme, istihdam etme konusunda daha da öne çıkacaktır”.
 
Daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle, Mutlu Yıllar!
 
Renan Tavukçuoğlu Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın
 
 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları