Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
ARAMIZDA

Siyasi Partilere, iletişim stratejisi öneriyoruz…

9 Mart 2015 , Pazartesi 09:18
Siyasi Partilere, iletişim stratejisi öneriyoruz…
fugen.toksu@halklailiskiler.com

Siyasi Partiler, seçmen ile iletişimi, sadece seçim dönemlerinde hatırlamamalı. En önemli etmen iletişimin sürekliliğinin olması.

Siyasi partiler için seçmen yani halk, en önemli hedef kitlesi. Eğer partilerin, mevcut faaliyetlerinin yanında, bir iletişim stratejisi olmazsa ve iletişimde sürekliliğe inanmazsa, partinin büyüyerek devamlılığı sağlanamaz. Her parti, faaliyetlerini iletişim stratejisi ile birleştirmezse başarısının düşeceğini bilmeli.

Biz iletişimciler, her zaman söylüyoruz, iletişim bir yönetim bilimi. Böyle olunca, partilerin yönetimlerinin de bunun dışında çalışabilmesi mümkün olabilir mi? Üstelik, hizmet üretimi varsa, rekabet varsa, ülkenin genelini ilgilendiriyorsa!

Gerçek olmak, olanı göstermek…

Siyasi parti ve liderler paralel çizgide olmalı. Kültürü farklı bir siyasi partiye kültürü ve gelenekleri farklı kişileri lider olarak konumlandırmak geçmişle örtüşmeyebilir. Parti tabanı ile aynı paralelde geçmişi olmayan birinin liderliğini parti ağı ve halk çok sahiplenmeyebilir. Bu nedenledir ki, liderine inanmayan, gücünü benimsemeyen, fikirlerini kabul etmeyen ve lideri ile örtüşmeyen parti tabanı farklı sesler çıkartabilir. Aslında demokrasi farklı seslerin ve fikirlerin buluşması elbette. Ama bu fikirler kendi ekseni içinde farklılık gösterip çokseslilik yaratırsa, o zaman partinin bütün sesini etkiliyor.

Önemli olan, kendi içinde bütünlük ama genel içinde çokseslilik ile yapılara zenginlik katabilmekte. Siyasetin kendine göre bir kültürü ve dili elbette var, ama bu şaşırtıcı değil, bütün kurumların bir kültürü var, benzer kurumlarla rekabeti var. Biz iletişimcilerin işi ise bu farklılığa uygun stratejileri belirlemek.

İş hayatı iletişime inanıyor ve başarı sağlıyor

İş hayatı iletişime inanıyor, yöneticiler iletişime inanıyor ve mucizelerinden yararlanıyor. Dünya zaten iletişim dünyası. Dünya ortalamasına baktığımızda araştırmalar, üst düzey yöneticilerin zamanlarının %30’luk dilimini iletişime ayırdıklarını gösteriyor. Bunu boşuna yapmadıklarını görmeliyiz. Çok ciddi bir zaman dilimi, yani dünya başka bir yöne gidiyor. Hedef kitlelere ulaşmanın yolu, iletişimden geçiyor. Hedef kitleni tanıyacaksın, beklentisini okuyacaksın, hangi mesajı kime iletmen gerektiğini bileceksin, mesajı hangi dille, hangi şekilde, hangi kanallarla ulaştırman gerektiğini bileceksin ki hedef kitle ile buluşma sağlansın. Peki bunu yaptın oldu bitti mi? Bu iletişimi dönemsel olarak boğucu hale sokar, sonra da kaybolursak, zararına da katlanmak zorunda kalırız. İletişimde süreklilik olmazsa olmaz… Ama işin sırrı çalışmakta… Sadece söylem yetmez, çalışmak, çalışmanın görülmesi, algılanması hedef kitleri her zaman olumlu etkileyecektir.

 

Fügen Toksü Twitter hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

Fügen Toksü LinkedIn hesabına ulaşmak için lütfen tıklayın

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın

Yazarın Diğer Yazıları