Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Halkla ilişkilerle teknoloji sonuçlarının eşleşmesi

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Halkla ilişkilerle teknoloji sonuçlarının eşleşmesi

Twitterdan ezici medyaya, yeni teknoloji halkla ilişkiler için önemli çıkarımlar sunuyor. Blogların, podcastlerin veya YouTube videolarının şekilleri, İnternet ve World Wide Web halkla ilişkilerin bilgilere ulaşma yolunu değiştirdi. Medya kapıcılarının geleneksel rolü çok büyük değişimlerin merkezlerinde olmalarıdır. Ayrıca, Diğer teknolojilerin geniş yelpazesinde, uydudan, cep telefonlarına, videoların yeni yayımlarına kadar halkla ilişkilerin uygulamaları ve politikalarını etkilemeye standart ayarlar getirerek devam ediyor.

Aşağıdaki araştırmalar bize şunu anlatıyor; gelişen teknolojilerin ve çeşitlerinin halkla ilişkiler üzerindeki sonuçları ve etkileri nelerdir? Burada incelenmiş teknolojiler, dijital veya bilgisayar tabanlı ve etkin network, kablolu veya kablosuz teknolojiler gibi, Internet ve World Wide Web üzerinden küresel olarak erişiliyor.

Etki ve sonuçları dört geniş alanda incelenebilir. Birincisi, teknolojinin halkla ilişkiler praksityenlerinin işlerinin nasıl yaptığı üzerindeki etkisi dikkate almaktır. İkincisi, teknolojinin halkla ilişkilerde içerik veya mesaj geliştirmede veya ulaştırmada çıkarımı dikkatle gözden geçirmektir. Üçüncüsü, teknolojinin organizasyon yapısı, kültürü ve yönetimi üzerindeki çıkarımı değerlendirmektir. Son olarak teknolojinin organizasyonlar arasındaki veya onların halkları arasındaki ilişkilerdeki etkisi incelemektedir. Bu etkinin dört alanı, araştırma örnek olayları, anekdot niteliğinde kanıtlar ve önde gelen uzmanlar, akademisyenler ve profesyonellerle röportajların kombinasyonu ile değerlendirmesi olduğunu söyler.

Bu dört parçalı çerçeve bu analizi düzenlemek için kullanıldığını not edin, bu dört tema birbirlerini dışlıyorlar anlamına gelmez. Nitekim birçok teknolojinin bu iki veya daha çok alanda çıkarımları olmuştur. Ayrıca teknoloji alanındaki araştırmaların çoğunda yeni teknolojilerin çıkarımlarını halkla ilişkiler için özellikle hitap etmez. Sonuç olarak, bu kağıt kavramsal bir çerçevede olası etkiler halkla ilişkilerde esastır.

Bu araştırma halkla ilişkileri genel olarak özetledi ve medya ilişkilerinden daha çok kapsamlı oldu. Bununla beraber birçok teknoloji medya ilişkileri alanına hitap eder.

Bu incelemeye dayanarak, profesyonellere birçok tavsiyede bulunuluyor. Ek olarak, araştırma konuları teknolojinin gelecek soruşturmaları için taslağı çizmiştir ve halkla ilişkilerdeki profesyoneller üzerindeki etkileri için bir kaynakça da sağlamaktadır.

Praktisyenlerin işlerini nasıl yaptıkları üzerindeki etki

Teknoloji örnekleri bu maddeleri gösteriyor; blog, Twitter, Email trendleri, mobil medya, Google.

Teknolojinin halkla ilişkiler uzmanlarının işlerini nasıl yaptıklarına dair uzun etkileri vardır. Örneğin basın bültenleri bir kağıda yazılıp posta veya faxla gönderilirken şimdi bilgisayarda hazırlanıyor ve email ile gönderiliyor. PR Newswire ilk elektronik basın bültenini 8 Mart 1954’de göndermiştir. Elektronik basın bülteni New York’daki 12 medya pazarına gönderilmiş 2007 itibariyle rakiplerin çeşitliliği ile online medya servis yelpazesi sundular, RSS’den Profnet uzman kaynak hizmetlerine ücretsiz medya takibine kadar. Video haber bültenleri dijital uyduyla veya internet yoluyla teslim ediliyor. Kamuoyu anketi World Wide Web üzerinden yapılmaktadır. Fotoğrafçılık ve videoculuk gelenlikle dijital olarak üretiliyor ve gönderiliyor.

Çünkü halkla ilişkilerin medyada kullandığı çoğu taktik ve strateji, medyanın teknik olarak geliştiği gibi, uzmanlar da kendi metodlarına uyarlıyorlar. Bazı stratejik ve kasıtlı olanlar çeşitli taktik ve teknolojilerin tesirlik, etkinlik veya yararını arttırmak için tasarlanıyor. Diğer durumlarda değişimler muhtemelen daha zarif ve kasıtsız olur belki de uygulamaları etkilemeye karşı olurlar.

Gazeteciler ve Internet

İnternet, önemli ölçüde 1990’dan beri muhabir ve editörlerin her iş günü rutin olarak kullanmaları durumuna geldi. Siber medyada 2004 medyasının buldukları;

  • Gazetecilerin &98’i günde en az bir kere maillerini kontrol etmek için online olduklarını söylüyorlar.
  • Gazeteciler haftada 15 saatlerini mail okumak ve göndermekle geçiriyorlar.
  • Muhabirlerin %76’sı kaynak ve uzman bulmak için online oluyorlar.
  • Gazetecilerin %53’ü hikaye sahaları almak için maillerini kullanıyorlar. Bunu 1995’de kullananların oranından 2 kat fazla.
  • Çoğu gazetecinin iki mail adresi vardır. %12’sinin 6 veya daha çok. Tipik tarzda farklı adresler farklı amaçlar için veriliyor ya da kullanılıyor.
  • Gazetecilerin %24’ü 1999’da anlık mesaj kullanırken 2004’den itibaren bu oran %44 oldu.
  • Muhabirlerin %81’i araştırma yapmak için günlük olarak online oluyorlar.
  • Gazetecilerin %92’si araştırmalarının bir parçası olarak online oluyorlar. Gazetecilerin büyük bir bölümü bilgi almak için şirketlerin websitelerini kullanıyorlar. Magazin gazetecileri canlı kaynakları olmadığı zaman son dakika haberlerini buradan alıyor. Kurumların websiteleri bilgi edinmek için en iyi seçenektir.
  • Basılı medya sitelerinin %55’i en azından ara sıra rakiplerini yazmak için kendi websitelerini kullanırlar. Bu aslında 1999’dan beri geçerlidir.

Gazetecilerin büyük çoğunluğu fotoğraf ses ve görüntü almayı tercih ediyorlar.

  • Dergi editörlerinin %46’sının tercihi dijital görüntü almaktır.
  • %26’sı slaytı tercih ediyor.
  • %26’sı kamera-ready art tercih ediyor
  • Gazete editörlerinin %61’i dijital fotoğraf veya diğer görüntüleri almayı tercih ediyorlar.
  • Yayıncıların çoğu dosyalarını websitelerinden almayı tercih ediyorlar.
  • Yayıncıların %20’si dosyaları online olarak alıyorlar.

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın