Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

AYIN KONUSU

Markalar sosyal medyada yer almalı mı?


Gonca Karakaş
Yorum Ekle

Yorumlar

Günümüz ekonomi dünyasında bir markanın kesinlikle sosyal medyada yer alması gerekiyor. Bunun iki nedeni var: birincisi markaya ulaşılabilirliğin kolay olması ikincisi diğer mecralardan ucuz olması ki tv reklamları göz önünde bulundurulduğunda aradaki farkın ne kadar çok olduğunu biliyoruz.

Fatıh sefa celık

Medyada reklam yapmak yada medya sayesinde marka tanıtmak çok fazla bütçe ile gerçekleştirilebildiği için kurumsallaşmış ve büyük şirketler tarafından yapılabiliyordu. Artık daha piyasaya yeni girmiş bir şirket sosyal medyadan veya internet reklamcılığı ile markasını büyütebiliyor imajına imaj katıyor sosyal medyadan bu kadar fazla şirketin reklam yapması ile rekabet ortamı genişliyor tüketiciler tekelleşmiş markalardan farklı markaları tercih etme şansına sahip olabiliyor ve bu olay globalleşmek için sosyal medyaya yatırım yapmak olarak düşünülürse sosyal medyanın çok fazla artısı olacaktır.

Sertan İnan

Çağımız teknoloji çağı,Markaların müşterisi konumundaki özellikle gençler vaktinin büyük bir kısmını internette,sosyal medyada geçiriyor,alışverişlerin büyük sayılabilecek kısmı artık internet üzerinden yapılıyor.Öncelikle firmaların markalarının imaj yönetimi için hemde ürünlerinin satışı için markalar sosyal medyada elbette ki yer almalı.

Makbule GÜNEŞ ÇEPNİ

Evet. Çünkü marka mallarına veya hizmetinin açık piyasaya sunmak için ve kendini tanitmak hedef kitlesinin özellikleri kavramak ve hedef kitlesini tanımak için piyasa da yer sahibi olabilmek için sosyal yer almalıdır. Şuan iletişim ve etkileşim için en etkili araç olan sosyal medya da her türlü konu marka hedef kitlesinden bilgi alabilmek sosyal sorumluk görevini yeni ürünlerini ortaya koymak için teknolojik çağına ayak uydurmak için böyle bir platformda yer alması gerekir.

merve nur

Kesinlikle almalı. Daha genis kitlelere ulasmak bununla daha kolay olacaksa neden olmasin. Ayrica Z kuşağı denilen ve bizzat içinde bulunduğum kuşağa hitap edebilmenin de en kestirme yolu tabiki sosyal medya.

Dilaraa

Bence iyi bir sosyal medya yönetim stratejisi uygulanarak, kurumun inovatif ve dinamik yapısını hedef kitlesine birinci ağızdan, hızlı ve etkili bir şekilde aktarılabilir. Yani kesinlikle yer almalıdır.

Ali Yılmaz

Milyonlarca insana sosyal medya ile ulaşmak bu kadar kolayken markalar neden içinde olmasın ki? Aksine sosyal medya ile başlamaları lazım

Cimri

Şirketler sosyal medyada olmalı mı? "Elbette" diye cevaplamalısınız muhatabınız tarafından çağı yakalayamamış görülmek istemiyorsanız. Çünkü tüm büyükler sosyal medyada varlar. İyi sende ol kardeşim kim mani. Ama rica ederim, Facebook ve Twitter' da birer hesap açtıktan sonra tanıtım ve halkla ilişkiler ile ilgili herşeyi halletmiş olma havasına girme, küçümsemeye başlama hemen geleneksel medyayı. Çünkü bu gidişle sen firmanı kapattığında tüm unsurları ile devam ediyor olacak geleneksel medya.

Nedim Çivrilli

Günümüzde gelişen bilgi teknolojileri ve toplumda sosyal ağ kullanıcılarının artması ve bu kullanıcıların sosyal medya da geçirdikleri zaman artmaktadır.Markalar sosyal medya üzerinden yapacakları tanıtım ve itibara yönelik çalışmalarını hedefledikleri kitleyi iyi tanıyarak antipati yaratmadan ve rakip firmaların sosyal medya üzerinden yapacakları karalama çalışmalarına hazırlı olarak sosyal medyayı kullanmalıdırlar.Sonuç olarak markalar sosyal medya aracılığıyla yapacakları paylaşımlar daha fazla hedef kitleye ve daha hızlı bir şekilde ulaşacaklarından markalar sosyal medyada yer almalıdırlar.

özge nasır