Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

SÜRDÜRÜLEN’PR

19 Mart 2012 , Pazartesi 09:48
SÜRDÜRÜLEN’PR

Toplumsal Yatırım
Mikrokredi'den Makro Kadınlara ve ZENNAN
Dünya Bankası verilerine göre tüm dünyada ortalama 1,5 milyar kişinin yoksulluk  sınırının altında olması en önemli sosyal yara olarak dünya gündeminin ilk sıralarında yer almaktadır. Ülkemizde bu oran yüzde 16,9’dur.
Bir insanlık sorunu olan yoksulluğun, küresel krizin derinleştirdiği işsizlik ile birleştiğinde ilerleyen dönemlerde de önemli bir sorun olmaya devam etmesi kaçınılmazdır.
Küreselleşmenin ülke ekonomilerinde rekabetçi politikaların etkisi ile yarattığı olumsuz koşullar, çalışma ortamında zaten pozitif ayrımcılık gözetilmesi beklenen kadın işgücü oranlarını daha da olumsuz yönde etkilemektedir.  Ülkemizde  kadınların  sadece yüzde
25’inin işgücüne katıldığı ve her 10 kadından 6’sının ancak kayıt dışı ortamda çalışabildiği dikkate alındığında kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarının önemi daha da artmaktadır
Biz de 2008 yılında N’PR İletişim  olarak sürdürüle- bilir kalkınmaya katkı sağlamak hedefiyle,  Dünyada bu alanda gerçekleştirilen ve yaratıcısı Profesör Muhammed Yunus’a 2006 yılı Nobel Barış Ödülü’nü kazandıran Mikrokredi sosyal organizasyonuna destek olmaya karar verdik. Mikrokredi’den Makro Kadınlara adını verdiğimiz bu proje, kendi alt markası Zennan’ı yarattı..
Siz değerli paydaşlarımız ülkemizde yoksullukla mücadele sürecinde kalıcı bir rol üstlenmeyi hedeflediğimiz Mikrokredi’den Makro  Kadınlara  projemiz  ve Zennan Zeytinyağları’nın hikayesini okurken, N’PR mikrokredi kullanarak kendi işinin sahibi olan girişimci kadınlara kaynak yaratacak ve işlerini daha da geliştirerek sisteme katılımcı olmaya devam ettirecek.

Zennan'ın Öyküsü
Mayıs 2006
N’PR Mikrokredi ile tanıştı… Mikrokredi organizasyonunun kurucusu Bangladeşli Prof. Muhammed YUNUS’un TBMM Başkanı Bülent ARINÇ’ın özel davetlisi olarak Meclis’te TBMM Madalyası aldığı törenin Medya İlişkileri Yönetimi’ni yürürken  bu “kendi küçük, etkileri  çok büyük ”mikrofinans yönetimini tanıdık.

Aralık 2006
Kadınlara, küçük işletmeler kurabil- meleri  için teminatsız krediler veren Grameen  Bankası’nı Bangladeş’te 1976’da kuran ve “Mikrokredi” kavramının tüm dünyaya yayılmasını sağlayan Prof.   Muhammed   YUNUS NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’nü kazandı.

Mart 2008
Dünyaca ünlü haber ve politika dergisi TIME, Mikrokredi’yi  “Dünya’yı değiştiren  10 fikirden biri” olarak nitelendirdi.

Aralık 2008
N’PR için sürdürülebilir  bir sosyal sorumluluk projesi arayışında olan bizler yoksullukla savaş ve kadın istihdamı konusunda  kolları sıvadık.  Küresel  Mikrokredi sosyal organizasyonuna destek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik için çalışmalarımızı  başlattık.

Ocak 2009
Ülkemizde kadınların yüzde 25’inin işgücüne katıldığı, çalışan her 10 kadından  6’sının kayıt dışı ortamda çalışabildiği gerçeğine dikkat çekmek, imkanları olmayan girişimci ruhlu kadınlara  bir ışık yakmak hedefiyle projemize “MİKROKREDİ’DEN MAKRO KADINLARA” adını verdik.

Mart 2009
2003 yılından beri uygulanan,  hibe zihniyetindense  kadınları kend hesabına çalışmaya özendiren ve uygulaması Prof. Aziz AKGÜL tarafından yürütülen Mikrokredi Türkiye uygulaması  ile bugüne kadar 29 bin yoksul kadına 39 milyon TL’den fazla kredi dağıtıldığını öğrendik.

8  Mart 2009
8 Mart 2009 Dünya Kadınlar Günü’nde teminat, kefalet, icra ve mahkeme prosedürü olmamasına rağmen geri dönüş oranı yüzde 100 olan Mikrokredi Türkiye Uygulaması’na katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz keyifli bir etkinlikle  projemizin startını verdik.
Türkiye İsrafı Önleme  Vakfı (TİSVA) işbirliği  ile düzenlediğimiz, Başbakan Yardımcısı Abdülkadir AKSU, TAV Holding  Yönetim  Kurulu Başkanı Hamdi AKIN gibi  iş ve siyaset dünyasından ünlü erkeklerin kadınlar  için mutfağa girdiği Pazar buluşmasında 20 kadına mikro finansman  sağladık.

Mayıs 2009
“MİKROKREDİ’DEN  MAKRO KA- DINLARA”   projesinin ikinci   ayağı olarak, Mikrokredi’den  yararlanan Bursa Gemlik yöresindeki  zeytinyağı üreticileri ile iletişime geçtik.

Haziran 2009
Mikrokredi ile üretilen zeytinyağımız için Anadolu  kadınının gücü ile zeytinin bereketini örtüştüren bir marka hedefi ile Farsça’da “Kadınlar” anlamına gelen ZENNAN adında karar kıldık.

Temmuz 2009
ZENNAN zeytinyağlarının N’PR’nin kurumsal  hediyeliği olarak markalaştırılmasına  ilişkin logo, etiket tasarımı, şişe seçimi vb. çalışmaları tamamlayarak  ZENNAN zeytinyağlarını “MİKROKREDİ’DEN MAKRO KADINLARA”  Projesi kapsamında hayata geçirdik ve sosyal paydaşlarımıza sunmaya başladık.

Ağustos 2009
Kurduğu Grameen Bankası Türkiye dahil 175 ülkede uygulanan ve bugüne kadar aileleri dahil 600 milyon kadına ulaşan Mikrokredi sosyal organizasyonunun öncüsü Prof. Muhammed YUNUS, ABD Başkanı Obama tarafından Özgürlük Madalyası almaya layık görülen 16 kişiden  biri oldu.

Eylül 2009
Yönetim Kurulu Başkanımız NurBAŞNUR’un çeşitli mecralarda duyurduğu  ZENNAN basında da ilgiyle karşılandı.

BAŞNUR “Müşterilerimizde bir farkındalık yaratarak  onlara bu konuda öncülük etmeyi hedeflediğimiz sürdürülebilir bu projeyle, mikrokredi kullanarak kendi işinin sahibi olan girişimci kadınlara yarattığımız kaynakla, kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini elde ederek sisteme entegre olmalarını teşvik ettiğimize  inanıyoruz” dedi.

Ekim 2009

“MİKROKREDİ’DEN MAKRO KADINLARA” projesi ile finansman kaynağı yaratılan Mikrokredi sosyal organizasyonunun kurucusu Prof. Muhammed YUNUS “Mikrokredi ile Topluma Destek” projesi kapsamında HSBC Bank’ın davetlisi  olarak Türkiye’ye geldi. N’PR Yönetim Kurulu Başkanı  Nur BAŞNUR ile bir araya gelen YUNUS,N’PR’ye Mikrokredi’ye verdiği destek için teşekkürlerini sundu.

Aralık 2009

N’PR 2010 yılı kurumsal  takvimimizi, Mikrokredi sosyal organizasyonu hakkında bilgiler, küresel sorunların en büyüklerinden  biri olan yoksulluk, zeytin, zeytinyağı vb konuları harmanlayarak tasarladık. “MİKROKREDİ’DEN MAKRO KADINLARA” projesi ve ZENNAN
zeytinyağları sürecini de takvimimizde ayrıntılı olarak anlatarak sosyal paydaşlarımız ile
paylaştık.

Mart 2010
N’PR Yönetim Kurulu Başkanı Nur BAŞNUR, Citibank ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı işbirliğiyle  Türkiye İsrafı Önleme  Vakfı desteği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Citi Mikro Kredi Ödülleri’nin jüri üyeliğini yaptı. Türkiye’nin çeşitli illerinden 1.200’e yakın mikro girişimcinin başvurduğu yarışmada “Finansal Başarı”, “Sosyal Etki”, “Vizyon”, “Kişisel Mücadele” ve “Jüri Özel Ödülü” kategorilerinde  ödül verildi.

Temmuz 2010
N’PR Yönetim Kurulu Başkanı Nur BAŞNUR, İzmir’de gerçekleştirilen Mikrokredi Danışma Kurulu’nun ilk toplantısının  ardından, “33bininci Mikrokredi Üyesi” için Diyarbakır’da düzenlenen toplantıya katıldı.

Aralık 2010
İş dünyası profesyonelleri ve sosyal paydaşlarımızın  dikkatini Mikrokredi Finansman  Modeli’ne çekmek amacıyla kurumsal  yeni yıl hediyeliğimiz olarak Zennan Zeytinyağları’nı “Servetlerin daha anlamlı yönetildiği bir dünya dileğiyle“ tüm N’PR dostları  ile paylaştık.

Nisan 2011
Ülkemizde kadınların daha  güçlü ve özgür olabilmesi adına hayata geçirdiğimiz “Mikrokredi’den Makro Kadınlara” projemize  bir destek de müşterilerimizden  Makmarin A.Ş.’den geldi.
2012 yılında hizmete  girmesi planlanan Kaş Marina tanıtım etkinliğinde kullanılmak üzere Zennan Zeytinyağları özel bir tasarımla Makmarin’in hediyeliği oldu.

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
PDF
Yorum Yazın