Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Markalar kimin?

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Markalar kimin?

Çalışanlar, markaları sırtında taşıyor, o nedenle de “ne kadar güçlü çalışan o kadar güçlü marka“ olduğunu hatırlayın!

Çalışanın gücü de nereden çıktı şimdi demeyin sakın, zaten vardı! Çalışanı önemseyin, değer verin, geliştirin, sevin, saygı gösterin ve de “aynı gemi içinde“ birlikte var olun, güç kazanın, itibar kazanın ve markanıza değer katın.

Çalışan nasıl güçlenir? Elbette insan kaynakları bölümü, bu konuda stratejik yaklaşımını gösteriyor. Ama iletişim gözlüğü ile baktığımızda da “kurum içi iletişim“ önem taşıyor.

Günümüzde kurum içi iletişim, kuruluşun hedefindeki stratejinin uygulanmasında yönetime destek olmak anlamını taşıyor.

İletişimde amaç, ilişkide bulunmak değil, iş amaçlarınıza ulaşmak olduğuna göre, çalışanlarla ilişkiler, stratejik hedefler doğrultusunda davranış değişikliğini oluşturmak ya da istediğiniz davranışın devamını sağlamaya yönelik çalışmaları kapsar.

Böyle de olunca, yönetimler birlikte üretip, başarıyı birlikte yakalamanın sırrının çalışanlar ile birlikte hareket etmek olduğunu keşfederler. Özellikle kriz dönemlerinde, çalışan sadakatinin çok daha önem taşıdığı kolaylıkla gözlemlenir.

Kurum içi iletişimde yeni yaklaşım biçimi “ilişki” oluşturmak

Kurum içi iletişim yönetimi de değişimden nasibini aldı. Eskiden, çalışanlar ile ilişkiler tepeden aşağıya doğru inen bir iletişim biçimi ile yürütülürken, yeni yaklaşım biçimi “ilişki oluşturmak” sistemine yönelik oldu.

Kurum içi iletişim, çalışanlarla kuruluş arasında olan bir çalışma. Hedefi belli, çalışanların işe sadakatle bağlanmasını sağlamak ve birlikte üretim gücünü artırmak. Kurum içi iletişimin yöneticisi, tamamıyla yönetim kademesi olup, bunu insan kaynakları departmanı ile yürütmesi en doğru yaklaşım.

Kurum içi iletişim, iletişim çalışmalarının en önemli alanlarından biri. Kuruluşlar dış alanda, farklı sosyal paydaşlarıyla bir aradayken, içeride hiç de küçümsenmeyecek oranlarda çalışanlarıyla bir arada çok uzun saatler geçiriyorlar.

Çalışanlarda kurum aidiyetinin yaratılması, faaliyet alanındaki gelişmelerin, yeniliklerin paylaşılması, çalışanlarda yüksek düzeyde üretkenlik ve motivasyon sağlamanın yanında, sadakat ve müşteri odaklılık yaratarak kurumun sözcülüğünü yapmasını sağlar. Dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya kurulan iletişim her zaman tutarlı ve uygun olur. Ayrıca, kurum içi iletişim, kuruluşların itibarına da etki eden önemli iletişim dallarından biri.

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın