Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Krizinize online sahip çıkın

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Krizinize online sahip çıkın

Kriz, hepimizi tüketen de bir süreç. Bu nedenledir ki, her zaman kriz yönetiminin önemini vurguluyoruz. Her zaman kriz iletişimi planının, bütün kuruluşlar için gerektiğini söylüyoruz.

Günümüzde iletişim kanallarının fazlalığı ve hızı, kötü haberleri orman yangınından daha hızlı yayıyor. Ayrıca, haberlere negatif yorumlar o kadar hızlı yayılıyor ki, sosyal paylaşım sitelerini, blogları yönete+bilmeye hazırlıklı olmak gerekiyor

Dijital teknoloji özellikle kriz zamanlarında iletişim oyunlarını değiştirdi. Bugün, internet, kurum ile hedef kitleler arasında en sık kullanılan ve önemli etkisi olan bir ağ. Ayrıca bugün Web 2.0 dünyasında sosyal medya var olan doğruluk ve saydamlık anlayışına meydan okuyor ve medya görünümünü demokratikleştiriyor. Digital ortamlar gelişiyor, web 3.0 başka özellikler getiriyor.

Ayrıca teknoloj, kuruluşları hedef kitleleri ile eskisinden çok daha hızlı, efektif, doğrudan, otantik ve açık konuşmalarla güçlendiriyor. Gerçekten güçlü bir seçenek sunuyor, özellikle kriz zamanlarında.

Değişen iletişim görünümünün yönetimi

Etkili kriz iletişimi, bugün dijital ve sosyal medyanın varlığını ve getirdiği değişikliği kabul etmeli. Görünen bazı değişiklikleri şöyle sıralayabiliriz:

  1. Paydaşların kabiliyeti, kitlelerin, olayları ve görüşleri online bir kanal üzerinden paylaşması, bilginin paylaşım hızını elbette artırıyor.
  2. Yeni kanallardaki ( blog gibi) çoğalma, kasıtlı olarak verilen yanlış bilgi ve spekülasyon tehdidini yükseltiyor.
  3. Ana medyanın bu yeni bilgi kaynaklarına güveni artıyor.
  4. Kalıcı etkisi nedeniyle, digital şöhret yaratılabiliyor.
  5. Sosyal medyanın gücü, zamanında ve etkili mobilizasyon sağlıyor.
  6. Potansiyel veya gizli bir dedikodu ve bilerek verilen yanlış bir bilginin ortaya çıkması ve hızla büyümesi, krizi yaratıyor.
  7. Önemli nokta; Kurumun ve taraftarlarının kendi websitesi ve kanalları olmalı ki, sorunlar direkt olarak çözülebilsin. Böylece paydaşların öncelikli ve tek iletişim noktası oluşacak.

İletişim Yöneticilerine yeni görevler

İletişimciler bugünkü yönetim süreçlerini yeniden düşünmeliler ve bazı soruları kendilerine sormalılar.

Dışarıda yer alan geleneksel medya hakkındaki konuşmaları dinliyor musunuz? Ne sıklıkta? Tehlikenin ya da fırsatın seviyesine karar vermekte uygun çözümsel araçlarınız ve kurallarınız var mı?

  • Online alanın veya web altyapının bugünkü hızlı cevap görüşmelerine elverişli mi ve etkin iletişim için şeffaflık koşulu var mı?
  • Kurumunuz Blog, Twitter, Facebook veya diğer paylaşım alanlarında yer alıyor mu? Paydaşlarınız var mı?
  • Var olan kriz planınız, digital yönetimi de içeriyor mu? Efektif bir şekilde dijitali en hızlı olarak cevaplandırılmasını sağlayacak sözcü ve bir eleman konumlandırıyor mu?

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın