Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Markanızı online yönetiyor musunuz?

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Markanızı online yönetiyor musunuz?

Hayatımızın online araçlarla yönetilmesine ne diyorsunuz? Artık bütün yaşamımız online durumda. Çeşitli boylarda bilgisayarlarımız, cep telefonlarımız bizi birbirimize bağlıyor. Sadece bizi mi? Kuruluşlar da birbirine ve hedef kitlelerine online ortamda bağlanıyor. Bütün bireyler internet başında olunca, artık iletişim sisteminde online yapılar daha önem taşımaya başladı.

Kuruluşlar, son bir yıldır ağırlıklı olarak iletişimin online yanını fark etmeye, önemsemeye, kaynak yaratmaya başladılar. Çünkü artık hedef kitleler en önemli zamanlarını internet üzerinde geçiriyorlar. Böyle olunca da hedef kitleye ulaşmanın yolunu bulmak, kuruluşların iletişim stratejisinde ve vizyonunda yer alıyor.

İletişimi online ortama taşıyınca, online yapı içindeki her oluşumun da markalaşma çalışmalarını tasarlamak ve strateji dahilinde kurgulamak ortaya çıkıyor. Aksi takdirde hem beklenilen sonuca ulaşmak imkansız, hem de olumsuzlukların yaşanması kaçınılmaz olabilir.

Online ortamda marka olmak!

Markalar, müşteri kazanmamız için ve müşterilerle ilişkimizi sürekli kılabilmemiz için çok önemlidir. Online ortamda marka olmak da aynı şekilde tüketiciler için tercih edilmede önem taşıyor.

Markalar, beklenti oluşturur ve insanlar belirsizlikle karşı karşıya kaldıklarında güvenli olan seçeneği seçer. Tüketiciler tanıdıkları markadan ne bekleyeceklerini biliyorlar.

Milyon dolarlık bir marka için veya kişisel blog için veya paylaşım siteleri için web site oluşturmanın bir farkı yok, markalaşma her zaman önemli. Kişisel bir blog yapıyorsanız, markalaşma ayrılmanıza yardımcı olur ve sitenizin hatırlanmasını sağlar.

Peki online ortamda nasıl marka oluyoruz? İşte size web tasarımı ile marka oluşturmaya yardımcı olacak 9 ipucu:

Online marka olma ipuçları

  1. Renk

Markalaşmada iyi renk paleti çok önemli. Renk, farklı duyguları uyandırır ve bilinçaltındaki çeşitli başlıklara taşır. Bütün renkler farklı ilişki ve etkileri içerir.

Markanız için bir renk seçtiğinizde uygun olup olmadığını anlayabilmek için etkilerine ve ilişkilerine mutlaka bakın. Ayrıca, yer aldığınız pazarda kullanacağınız rengin nerelerde ve hangi amaçla nasıl kullanıldığına bakmakta da fayda var.

  1. Karakter

Markanızın karakteri var mı? Markanıza kişilik katarsanız varlığınızı daha iyi anlatabilirsiniz.

Toplumlarda birçok insan ürün ve markaları kendilerini anlatmak için kullanırlar. Bu yüzden markanızı öyle bir şekillendirin ki, takipçileriniz kendilerini markanızla ilişkilendirsin.

Twitter’ın küçük mavi kuş maskotu kendini çok etkili kanıtlamış, bütün kullanıcılar, medya ve web siteleri ile fanları kuş için kendi varyasyonlarını oluşturuyorlar. Her kuş biraz farklı görünüyor ama hemen tanınabiliyor.

  1. Heyecan, duygu

Heyecan, marka oluşturduğunuz zaman dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur. Sitenizi ziyaret ettikleri zaman hangi duygu veya heyecan hissetmelerini istersiniz? Markanızla birlikte neleri ilişkilendirip sıralamalarını istersiniz?

Siteniz, markanıza hangi duyguları ve düşünceleri yansıttığına karar vermeli ve sonra da bunun üzerine tasarım için çalışılmalı.

  1. Tutarlılık, bağlılık

Başarılı marka yaratmanız için onu unutulmaz yapmaya ihtiyacınız vardır. O halde insanların sizi hatırlamaları için ne yaparsınız?

Web tasarımı boyunca tutarlılık, daha önce marka için doğru karakter seçme konusunda yapılan seçimler üzerine inşa edilir ve uygun duyguları çağrıştırır. Web sitenizde projelerinizin tek tip görüntü sağlaması için uygun renkleri ve görüntüleri düzenli tutun.

Skype sürekli olarak baskın mavi renkli renk paleti, üstünde şekiller oturan 2D bulutları, rengarenk bulutları dahil olmak üzere birçok markalaşma öğesini pazarlama medyası bütününde tamamlıyor.

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın