Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Canan Noyan: "Halkla İlişkiler yaşamdır..."

1 Ağustos 2011 , Pazartesi 11:08
Canan Noyan: "Halkla İlişkiler yaşamdır..."

Markalaşmada değişmez bir kural var : İTİBAR

Markalaşma sürecinde İletişimcilerin nasıl bir görev var?

CN: Biz çok yönlü çalışıyoruz, hem marka dediğimiz kuruluşun markalaşmasının devam etmesi, sürdürülebilir olması ile ilgiliyiz hem de ürününün markalaşması ile ilgiliyiz. Markalaşmada değişmez bir kural var; İTİBAR. Bir kurumun nerede durduğu, davranışının, tutumunun ne olduğu, renginin ne olduğu, neyi yapıp neyi yapmayacağı ne kadar belli ise, sektörel anlamda benzerlerinden ne kadar farklı ise, tabiî ki onun itibarı çok büyük oluyor. Daha küçük markadan bahsediyorsak, Markada kurumun bu itibarından etkileniyor.

Markanın da kendini farklılaştırması, kurumun tamamen himayesinden ayırabilmesi, zaman zaman bağımsız hareket edebilmesi gerekli. Onun içinde bir takım farklı itibar projeleri, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, sponsorluk projeleri gibi çalışmalar yapıyoruz. Müşteri artık bunun çok iyi bilincinde. Aile şirketleriyle de karşılaşıyoruz ve diyorlar ki; “Aslında halkla ilişkilerin çok gerekli olmadığını zannederdik ama artık öğrendik ki çok gerekliymiş. Siz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz?”. Yani herkesin sipariş verme biçimleri farklı, kimininki biraz daha naif, kimininki artık bu işi çok iyi bildiği için işin içindeki parantezin içini doldurmakla alakalı.

"İstanbul’un markalaşmasını başarılı buluyorum"

Halka ilişkilerin Türkiye’nin tanıtımındaki görevi nedir? Dikkat edilmesi gereken bir alan değil mi?

CN: Olmazsa olmaz bir konu, halkla ilişkilersiz tanıtım mümkün değil. Ama bir siyasi duruş gerektiriyor, çünkü tanıtım politikası hükümet politikası olarak ele alınıyor. Bu nedenle biraz siyasileşiyor. İş siyasileştiği zaman da güvenirliliğini veya samimiyetini zaman zaman sorgulanır hale getiriyor. Dolayısıyla biraz daha çetrefilli bir konu haline geliyor.

Ama ben bir vatandaş olarak arzu ederim ki, bu konu siyaset üstü bir konumda ele alınsın. Hepimiz yardımcı olalım, bir ajansa yığılmasın, hep beraber bir sektör olarak, bir vatandaş olarak el atalım. Herkes bir tarafını yapsın. Tanıtım eğer siyaset üstü bir konumda olursa, ben böyle bir seferberlik olmasını arzu ederim.

İstanbul marka şehirlerarasında yaygınlaşmaya başlıyor. İstanbul’un markalaşması konusunda neler söylemek istersiniz?

CN: Ben İstanbul’un markalaşmasını başarılı buluyorum, çünkü algılama yönetimi anlamında baktığımda hem Avrupa’da hem Amerika’da İstanbul dediğimde artık tanımayan, bilmeyen yok. Dolayısıyla bilinirlik anlamında başarılı, doğru. Ancak ihtiva ettikleri anlamında yani karakteristik anlamında bir ikilem var. Bunu zaman zaman gazetelerden de zaten görüyoruz, öğreniyoruz.

Kimisi İstanbul’un batılı yönünü öne çıkarmak isterken, kimisi doğulu yönünü, doğunun getirdiği eksantrik noktaları öne çıkarmak istiyor. Dolayısıyla vakit kaybediyoruz, artı ve eksiler birbirini zaman zaman götürüyor, yolumuzu uzatıyor, ama inanıyorum ki gene siyaset üstü bir mekanizma kurulursa bu konuda çok daha kolay ilerlenir.

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
GALERİ
VİDEO İZLE
Yorum Yazın