Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Serdar Kuzuloğlu : “İnterneti, giderek daha insani hale getiriyoruz”

30 Haziran 2011 , Perşembe 14:50
Serdar Kuzuloğlu : “İnterneti, giderek daha insani hale getiriyoruz”

"Gerçek hayatta itibar sahibi olmayan birinin, internette mucize yaratmasını beklemek çok iyimser olur"

Serdar Bey, bunca yıllık geçmişten sonra, gelecekte ne olacak? İnternette bugüne kadar olanları gördük, öğrendik, yaşadık. Gelecekte nereye gidiyoruz, iletişimle nasıl birleştireceğiz, gençler nasıl rol ve sorumluluklar üstlenecek?  

SK: İnternet için geleceğe dair tahmin yapanların hepsi mahcup duruma düştü. Ben 1994 senesinden beri gazeteci olarak interneti takip ediyorum, bunun çok örneklerini yaşadım, onun için gelecekte ne olacak gibi bir şeyi ön görme cüretinde bulunmayacağım. Ama şu var, biz giderek interneti insani bir hale getiriyoruz.

Çok mekanik bir ortamdı, giderek daha beşeri bir unsur haline geliyor hayatımızda, dolayısıyla daha çok insanlaştığını göreceğiz. Yani daha çok internet üzerinde sosyalleşeceğiz, insani ilişkiler kuracağız, belki duygularımızı iletmenin yeni metotlarını bulacağız, bugünkü kadar soğuk, dolaylı bir ortam olmayacak. Yani insani güdülerimizi her geçen gün biraz daha onun üzerine serpiştiriyor olacağız.

"İnsanlar hızlıca internetin kendine has yeni kurallarını öğrenip, ona adapte olup, kendi duygularını o dile uyduracaklar"

Peki, bu yapının içindeki sosyal platformlar, daha çok bilgi paylaşılan platformlar oldular. Bu yapının içinde kimliğimizi, itibarımızı nasıl koruyacağız? Kurumsal mı bireysel mi, nasıl davranacağız?

SK: Ben, itibar konumu, itibar yönetimi deyince hep gözümde insanların ya da kurumların var olmadığı gibi görünme çabasını algılıyorum. Bir insan gerçek hayatta itibar sahibiyse, internette de bunun yansımaları olur. Gerçek hayatta itibar sahibi olmayan birinin internette mucize yaratmasını beklemek, hem çok iyimser hem de kişiye de çok bir faydası olmadığını düşünüyorum ben.

İnsanların hızlıca internetin kendine has yeni kurallarını öğrenip, ona adapte olup, kendi duygularını o dile uyduracağını düşünüyorum. Yani özünde hepimiz kurumlar olarak, insanlar olarak en iyisi olmaya, en iyi şekilde kendimizi yansıtmaya meyilliyiz. Ama çoğu zaman bunu yaparken bulunduğumuz ortamın dilini bilmemekten dolayı ak yerine kara algılanıyor söylediğimiz şey. Belki bunları öğreneceğiz. Bu biraz bizi pişirip dönüştürecek diye düşünüyorum.

"Bugün, artık gazete tirajını konuşmuyoruz da sosyal ağlarda kimin, ne kadar takipçisi olduğunu konuşuyoruz"

Sizi hiç şaşırtan kurumlar oldu mu internet içindeki davranışlarıyla? Yanıldığınız kişiler oldu mu?

SK: Birkaç tane daha önce görmediğimiz durum, tipleme ortaya çıktı. Mesela normalde popüler olduğunu düşündüğümüz insanlar, ya da kendilerini öyle bir algıyla yansıtan insanların, aslında internet kullanıcıları tarafından çok da umursanmadıklarını fark ettik. Bu önemli bir şey, çünkü bugün, mesela artık gazete tirajlarını konuşmuyoruz da sosyal ağlarda kimin, ne kadar takipçisi olduğunu konuşuyoruz.

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
GALERİ
VİDEO İZLE
Yorum Yazın