Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Markanızı uzun yaşatacak vitamin sizde!

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Markanızı uzun yaşatacak vitamin sizde!

Doğruyu söylemek markaya güven sağlar.

Gerçeklik

  • Doğruluk. Doğruyu söyle. Bu normal zamanlarda iyi bir kural ve markada güven meydana getirir. Bu özellikle sorunlarla uğraşılırken veya kriz zamanında önemlidir, gizlemeyi denemek veya doğruyu saklamak ahlaki değildir. Gerçek olan bazı insanlar tarafından biliniyorsa, mutlaka doğruyu herkes öğrenecektir. Bu durumda marka ününe ikinci bir zarar gelmiş olur.
  • Dürüstlük. Dürüst olmak, yalnızca doğru sözlü olmaktan daha iyidir, dürüstlük, bütün açıklamayı kapsar. Örneğin işletme tarafından ve olası sonuçlarla değerlendirilen çeşitli seçenekler olabilir.
  • Bozukluk, bükülme. Doğru her zaman iyi olana götürmez. Bu yüzden global kuruluşlar mesajın farklı ülkelerde ve farklı kültürlerde nasıl algılandığını dikkatlice düşünmelilerdir. İfadeler, uluslar arası sınırların bir ucundan diğer ucuna kadar olan bir alanda çarpıtılabilir veya anlam değişikliğine uğrayabilir veya farklı algılanabilir. 2 çeşit hata vardır; Birincisi, perspektif ve inançların farklılıklarına önem vermemek ve size ait olan inancın önde olup doğru olanın bu inanç olduğunu kabul etmek, bu durumda hiçbir açıklama veya tercümeye ihtiyaç duyulmuyor. İkincisi ise, iyilik yapmak için farklı izleyicilere göre doğruyu değiştirmeye çalışmaktır.

Çalışanlar kazanan takımın parçası olmaktan gurur duyarlar

Zafer

  • Hayatta kalmak ve başarıya ulaşmak. Bunlar her kurum için önemli mesleki ilkeleri. Mesleki başarı olmadan bütün diğer kriterler tartışılabilir veya ödün verilebilir duruma gelirler. Ama unutulmamalı ki, en iyi kurumlarda başarıyı sağlayan bu kriterlerdir, etik dışı çalışmayla veya parayla elde edilen ödül bu başarıyı sağlamıyor.
  • Kesinlik. Markası önde olan kurumlar, diğer rakiplerinden daha çok netlerdir.
  • Kazanan takım. Çalışanlar, kazanan takımın parçası olmaktan ilham alırlar.

Gönüllülük ve kurumsal sosyal sorumluluk bizim ülkemizde de markayı yaşatmak için önemli bir özellik haline geldi

Gönüllülük

  • Vatandaşlık. Gönüllülük ve kurumsal sosyal sorumluluk bizim ülkemizde de markayı yaşatmak için önemli bir özellik haline geldi. Son on yıldır Amerika’da mesleki hayatta ayırt edici özelliklerden biri olan gönüllülük “markayı yaşatmak” anlayışını hareketlendiren önemli bir rol. Ticaret git gide artarak globalleşiyor, kurumlar da sorumluluk anlayışını genişleterek, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyor.
  • Firmaya destek vermek. Kurum önemli ölçüde sosyal sorumluluk için farkındalığı büyütebilir ve çalışanlarını yardımseverlik ve bağış yapma konusunda bilgilendirebilir. Çalışanlar da bu bilgileri çevreleriyle paylaşarak ve kendileri de bağış yaparak kurum yardımını gerçekleştirebilir.
  • Çalışanlarına destek vermek. Çalışanların her birinin paralarını ve zamanlarını harcayacakları şeyler için farklı sebepleri bulunur. Öncü firmalar “yaşayan marka” için çalışanlarını cesaretlendirerek projeleri için destek verebilirler.

Markayı yaratmak ve ayakta tutmak, emek ve kaynak istiyor, en fazla da strateji gerektiriyor. Marka kuruluşların can damarı ve gelecekleri. Bu nedenle çok büyük yatırımlar yapılıyor. Başarı da zaten bunu kabul etmekte ve önem vermekte yatıyor. Yöneticiler hadi çalışanlarla birlikte iş başına…

 

Kaynak

Fügen Toksü

The BrandAge

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın