Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • MARKA >
  • Kişisel Markanız mı önemli, yoksa Kurumsal Markanız mı?

Kişisel Markanız mı önemli, yoksa Kurumsal Markanız mı?

18 Haziran 2011 , Cumartesi 12:00
Kişisel Markanız mı önemli, yoksa Kurumsal Markanız mı?

Biraz işi düşünmeyi bırakın, zihninizi boşaltın ve arkanıza yaslanın. Marka deyince aklınıza sadece kuruluş, ürün vs. gelmesin. Biraz da bireyleri düşünün, etrafınıza bakın, kendinizi düşünün, yöneticileri, sanatçıları, devlet adamlarını inceleyin.

Son zamanlarda kimlerle tanıştığınızı hatırlıyor musunuz? O kişi ile ilgili ilk düşünceniz neydi? Karşınızdaki kişi neşeli miydi? Güler yüzlü müydü? Hoş sohbet miydi? İyi görünümlü müydü? Görgülü müydü? Ya da aykırı, anlaşılmaz veya kaba mıydı?

Her zaman ilk etkiler önemli ve resmi doğru tasvir etmek, sizi birçok şekilde etkileyebilir, özellikle de kariyerinizi. Bazı bireyler, başkalarıyla görüşmelerinde kusursuz görüntü çizmek adına kendilerini küçük düşürürler. Aslında bilmeleri gerekir ki, yapay imaj tasarlamak iyi bir fikir değildir ve amaç olmamalıdır. Özellikle uzun vadeli düşünüldüğünde sürdürülmesi gereken bir davranış olamaz. İlk izlenimin karakterinizle uyumlu olması, kişisel markanızı tasvir etmesi açısından önem taşıyor.

Kişisel markasını yönetemeyen yönetici, kurumsal markasını yönetmekte zorlanır

Markalaşma çalışmaları, son yıllarda organizasyonel yapıların tamamlayıcı bir parçası oldu. Kuruluşların, tanınırlığı aşamasında da markalaşma çok önemli bir paya sahip.

Bireysel markalaşmada da durum farklı değil, insanların bizi algılamasını, hissetmesini yönetebilmemiz gerekiyor. Bireysel markanın önemi artık anlaşılmış durumda. Profesyonel olarak düşünürsek, markalaşmanın sadece kurumla ilgili olmadığını görmeliyiz. Her birey kendi imajını ve şöhretini oluşturur ve muhafaza eder. Ve her bireyin başına istemediği olaylar da gelebilir, bu durumda da markasını yönetmeyi bilmelidir.

Hepimiz markayız

Her ne kadar herkes hayattan ne istediğini bilmese de, çoğu kişi nasıl algılanmak istediğini biliyor, örneğin: neşeli, profesyonel veya güvenilir gibi. Aslında verilmek istenen imaj her zaman kişinin gerçek özelliklerini göstermelidir. Orijinal bir marka oluşturmak amacıyla çaba göstermek gerekiyor. Yani gerçek yetenekleri ve değerleri gözden geçirmek, markalaşmanın direk olarak kişiliğinizle ilgili olduğu ve hayatta kişisel hedefleriniz olduğu gibi.

Markalaşma küresel bir olay mıdır?

Markalaşmanın önemli olduğunu biliyoruz, ama markalaşma bütün dünyada aynı şekilde elbette tanımlanmıyor. Bu nedenle halkla ilişkilerin ve bireysel markalaşmanın uygulamaları da aynı şekilde gerçekleşmiyor. Ama farklılıklar da beklenenin çok altında.

Kişisel markanın görüntülerinin toplamı, kişinin karakterini oluşturur. Bu imajlar bireyin kişisel performansı ve davranışlarını, kişinin iletişim yolunu ve farklı durumlardaki tepkilerini ifade eder.

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın