Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

11 Mayıs 2012 , Cuma 09:19
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

Prof Dr. Ümit Atabek; "Üniversitemiz iletişimin her alanında uygulamaya öncelik veren bir yüksek öğretim kuruluşu"

İletişim Fakülteniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Hangi bölümler yer alıyor?

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2004 yılında kuruldu. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo Televizyon Sinema ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden oluşan fakültemizde şu an 500’ün üzerinde  öğrenci ve 25 tam gün kadrolu öğretim elemanı bulunuyor. Ayrıca sektörden deneyimli 26 öğretim elemanı da kısmi zamanlı olarak ders veriyor. Fakültemizde ayrıca, disiplinler arası bir anlayışla tasarlanan İletişim Yüksek Lisans programı da bulunmaktadır. Fakültemiz, gerek tam donanımlı Radyo-Televizyon ve Fotoğraf Stüdyosuyla, gerek prodüksiyona yönelik Medya Merkezi teknik ekipmanlarıyla ve Yaratıcı Fikir Atölyesi’yle iletişimin her alanında uygulamaya öncelik veren bir yüksek öğretim kuruluşudur.

Türkiye'de iletişim fakültelerindeki eğitimler yeterli mi?

İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki fakültelerde gerek akademik kadro anlamında gerekse de teknik ekipmanlar ve uygulama yapma alanları yönünden yetersizlikler bulunmaktadır. Büyük şehirlerde iletişim sektörünün gelişmiş olması öğrencilere ve öğretim elemanlarına uygulamaya yakın olmalarını sağlamaktadır. Ancak diğer şehirlerde uygulama olanakları yetersiz kaldığı için hem öğrenciler hem de öğretim elemanları sektördeki yenilikleri yeterince izleyememektedir. Ayrıca çok sayıda iletişim fakültesinin olması da hem mezunların iş bulma olanağını kısıtlamakta hem de yetkin olmayan öğretim elemanlarının istihdamına neden olmaktadır.

İletişim fakültesinden mezun olan öğrenciler iş hayatında kendilerine yer bulabiliyorlar mı?

Özellikle büyük kentlerde kısmen bulabilmekteler. Genellikle daha birinci sınıftan isteği ve çalışmalarıyla ön plana çıkan öğrenciler mezun olmadan iş bulabilmekteler. Ancak mezun sayısı giderek arttığı için her öğrencinin iş bulabilmesi şu an olanaklı görünmüyor.

İletişim fakültenizin iş dünyası ile ortak projeleri var mı?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerimiz kuruldukları günden bugüne birçok projeye imza attılar. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2009 yılında kurduğu Yaratıcı Fikir Atölyesi ile İzmir ve İzmir dışındaki birçok sivil toplum kuruluşuna (Kızılay, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, Liyakat Derneği, Türgök, Manisa TSO gibi), kamu kurumlarıyla (Karşıyaka Belediyesi, Manisa Valiliği gibi) ve şirketlere (Pınar, Viking Kağıt, Blackspade, Lezita, Süt Birliği gibi) bütünleşik pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler ve reklam projeleri üretti. İzmir Reklamcılar Derneği ile birlikte birçok etkinlik düzenlendi, öğrencilerimize staj imkanları yaratıldı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Konak Belediyesi gibi birçok yerel yönetim kuruluşuyla işbirliği içinde projeler geliştirdi. Ayrıca tüm Fakülte olarak ortak etkinlikler de gerçekleştiriyoruz.

Prof Dr. Ümit Atabek; "İş dünyasının fakültelerle işbirliği içinde olmalı, üniversitelerin toplum için bilgi ve değer üreten birimler olduğu bilincinde olmalılar"

İletişim fakülteleri iş dünyasından, iletişim sektöründen neler bekliyor?

Fakültelerle işbirliği içinde olmalarını, üniversitelerin toplum için bilgi ve değer üreten birimler olduğu bilincinde olmalarını bekliyoruz. Şirketlerin bilimsel araştırmanın önemini kavrayacaklarını umuyoruz. Öğrencilerimize değer vermelerini, onları ücretsiz stajyer olarak görmemelerini diliyoruz.

Halkla ilişkilerin tanımını yapar mısınız?

Kurum, kişi, grup ile toplum  arasında karşılıklı güven ve işbirliği yaratmak, sürdürmek için yapılan tüm iletişim etkinlikleridir.

Eklemek istedikleriniz...

Halklailiskiler.com adresindeki yazıları ve haberleri, youtube.com’daki videoları ilgiyle izliyoruz, derslerimizde kullanıyoruz, öğrencilerimize linklerini gönderiyoruz. Bu çalışmanız için sizi kutluyor ve devamını diliyoruz.

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Yorum Yazın