Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Yaratıcı Platform

25 Mart 2020 , Çarşamba 08:45
Yaratıcı Platform

İçinde bulunduğumuz küresel sağlık krizi sebebiyle fiziksel olarak birbirimizden uzak kaldık. Bu dönemde toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek ve insanları birbirine daha derinden bağlamak için umut verici örneklerin ortaya konulduğu günlerden geçiyoruz.

Bir yandan varolan belirsizliklere ilişkin insanların coğrafi sınırlar gözetmeksizin kafa kafaya vererek düşündüğüne, tartıştığına ve birlikte yeni fikirler geliştirdiğine şahit olurken, öte yandan bir arada olmanın ve bağlantıda kalmanın yeni yöntemlerini keşfetme üzerine küresel bir hareketin başladığını görüyoruz. Komünitelerin temel yapı taşlarından olan destek mekanizmaları içinde bulunmak ve birlikte üretmek bu dönemde hepimiz için çok daha yaşamsal bir fonksiyona dönüştü. Bu durum, bizlere komünitelerin önemini algılayışımızla ilgili bir paradigma değişiminin eşiğinde olduğumuzu gösteriyor.

Bu bağlamda, Komünite'miz ile birlikte bu belirsizliklerle dolu zamanları (uzaktan da olsa) bir arada durarak ve birlikte üreterek atlatacağımıza inanıyoruz. Komünite’miz ve ağımız ile olan paylaşım kanallarımızı aktif tutarak bu süreç sonunda farklı bir algısal genişleme ve yeni farkındalıklar geliştireceğimize inanıcımız tam. Geçtiğimiz hafta itibariyle tüm komünite ve kamusal etkinliklerimizi ve ritüellerimizi dijital mecralara taşımaya çabaladık. Sizi de bu bültende ayrıntısını bulabileceğiniz aktivitelerimizde bize katılmaya ve bu süreçten birlikte büyüyerek çıkmaya davet ediyoruz.

Kominiteye katıl: https://bit.ly/39nSLK9

Öne çıkanlar: ATÖLYE Akademi COVID-19 krizi sırasında hayata geçti

ATÖLYE Akademi küresel bir salgın sırasında ve hepimiz için belirsizliklerin çoğaldığı bir dönemde hayata geçti!

Önümüzdeki aylarda sizlere sunmak üzere birçok etkinlik, program ve workshop tasarladık. Ancak, yaşadığımız küresel kriz sebebiyle bu etkinleri fiziksel bir mekanda yüz yüze yapmak yerine başka bir metot tercih edeceğiz: Yaklaşan bütün etkinliklerimizi internet üzerinden katılabileceğiniz şekilde çevrimiçi seanslara ve webinar formatına dönüştürdük!

Zoom üzerinden gerçekleştirdiğimiz ilk uluslararası etkinlik olan "Sanal Liberating Structures: Dijital etkileşimleri kolaylaştırmak" adlı webinar ve yerel çaptaki "Kolaylaştırıcılık (Fasilitasyon) Buluşmaları" etkinliğimiz büyük ilgi gördü ve oldukça başarılı geçti. Dün akşam "Hayat Bilgisi" serimizin ilk bölümünde IDEO CEO’su Sandy Speicher’ı konuşmacı olarak ağırladık. İlham verici konuşması için Sandy'ye ve ayırdıkları zaman ve paylaştıkları fikirler için tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz!

Uzaktan çalışmanın sunduğu fırsatları değerlendirmek için ileride gerçekleştireceğimiz webinarlara katılımınızı heyecanla bekliyoruz! Bir sonraki etkinliğimiz ise, Mischief Makers tarafından kolaylaştırılacak olan “Sanal Toplantılar için Hayatta Kalma Rehberi” olacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek sanal workshop’a katılmak için lütfen bu bağlantıyı takip edin.

ATÖLYE Akademi bültenine abone olun: https://bit.ly/3aiQ6Ta

Etkinlikler

Hack the Crisis Turkey: Online Hackathon | 27 - 29 Mart

Toplum olarak koronavirüs krizinin getirdiği zorluklarla nasıl yüzleşebilir ve birlikte yeni çözümlerin geliştirilmesini teşvik edebiliriz?

Katılım ve dayanışmayı merkezine alacak Hack the Crisis Turkey, ATÖLYE ve imece yürütücülüğünde ve ara studio kolaylaştırıcılığında, 27-29 Mart tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleşecek. Beklenmedik bir anda dünyayı saran kriz, toplulukları içine alan tepki fazları ve zamansal farklarla fakat benzer süreçleri izleyerek yaşanıyor. Hackathon’da, farklı disiplinlerden bir araya gelen uzmanlar akut bir problemi dönüştürmenin yollarını arayacak.

Başvuru: Başvuru sayfasında listelenen konularda fikirleri veya projeleri olan birey ve takımların başvuruları kabul edilmektedir. Başvurulardan sonra mentorluk ve tasarım ağına erişmek üzere üzere 25 takım seçilecektir.

Tüm etkinliklere göz at: https://bit.ly/3bhii94

Projeler

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan BIOS ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle düzenlenen Connect for Creativity projesi kapsamında hayata geçirilen “YerelÖtesi İş Birlikleri” sergisi, 12 Mart'ta Furtherfield Gallery, Londra'da açıldı. Sergi, Türkiye’de ATÖLYE, Yunanistan’da BIOS ve Sırbistan’da Nova Iskra yaratıcı platformlarının ev sahipliği yaptığı sanat ve teknoloji rezidans programları sırasında yarattıkları çalışmalardan bir seçkiye yer veriyor. Bu sanat eserleri çoğul kimliklerimizi ve onların yaratıcı dışavurumlarını nasıl kucaklayabileceğimiz, daha fazla iş birliği ve empati kurmak için oluşan yeni bağlantıları nasıl kullanabileceğimiz ve paylaşabileceğimiz sorularını yöneltiyor.

Komünite’de neler oluyor?

Günde 10 Dakika Toplu Meditasyon!

Mart ayında fiziksel mekandaki gerçekleşmesi planlanan etkinliklerimizin tamamını ertelemek yerine, Komünite ritüellerimi dijital ortama aktarıyoruz ve yenilerini ekliyoruz. Dijital etkileşimi arttırmanın her zamankinden daha önemli hale geldiği süreçleri komünite üyeleriyle birlikte deneyimliyoruz. Bu kapsamda, Komünite Mart ayı boyunca, günde 10 dakika sürecek günlük meditasyon seanslarına başlıyor! Komünite üyeleriimiz ve yoga eğitmenimiz Cansu ile her sabah 9:30'da ekran karşısına geçip birlikte meditasyon yaparak ve "nefes alarak" güne başlıyoruz.

Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Katılmak için tek yapmanız gereken sabah 09:30’da aşağıdaki bağlantıyı kullanmak!

Meditasyona Katılın: https://bit.ly/3duzk5B

COVID-19 Yardım Eforu İçin Gönüllüler Aranıyor—Açık Çağrı: Oksijen Konsantratörü üretmek için ekip arkadaşı ihtiyacı

Komünite üyelerimizden Ahmet Alpat’ın size bir açık çağırısı var:

"Hastanelerde yakında eksikliğinin hissedileceğini düşündüğümüz 'oksijen konsantratörü' yapımına başladık. Proje tamamen açık kaynaklı.

Hekim, proje yöneticisi, mühendis, geliştirici, her türlü insan kaynağına ihtiyacımız var. Projenin bir parçası olmak isterseniz buradan detayları görebilirsiniz. Ekibe dahil olmak isterseniz de başvuru için lütfen bu formu doldurarak iletişime geçin."

 



Yorum Yazın