Vodafone ve MedyaNet, mobil reklam satışı konusunda stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Vodafone Türkiye’nin tüm mobil envanterinin pazara sunulması, satış koordinasyonu ve yeni mobil reklam ürünü geliştirmelerini MedyaNet gerçekleştirecek. İki şirket arasındaki işbirliği, sektörde bir online reklam ağının, bir mobil operatörle yaptığı ilk iş ortaklığı olması bakımından oldukça önemli.
Hürriyet, Milliyet, E-kolay, Fanatik, Ekşi Sözlük ve DipNot.tv gibi Türkiye’nin en çok ilgi gören mobil sitelerini ve iPad uygulamalarını gerçekleştiren MedyaNet, mobil reklam konusunda uzman, mobil ve internet konusunda oldukça deneyimli bir ekip oluşturdu.
İşbirliği hakkında açıklama yapan Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiğini belirterek yenilikçi ve farklı mecraların oluştuğunu belirtti. Öğüt sözlerine şöyle devam etti; “bu durum, yeni pazarlama stratejilerinin oluşmasına ve dinamik bir biçimde yönetilmesine gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Bununla beraber sektörler de birbirlerine yakınlaşıyor. Mobil teknolojideki gelişmeler, pazarlama stratejilerini de doğrudan etkiledi. Biz de bu doğrultuda böyle stratejik bir işbirliği anlaşması yapmanın sektörde öncü ve tüketiciler nezdinde farklılaştırıcı bir hamle olacağını düşündük. Mobil reklam satışı konusunda tecrübeli MedyaNet ekibiyle çalışacak olmaktan ötürü mutluyuz. Bu işbirliğimizin hedef kitlelerine doğrudan ve doğru zamanda ulaşmak isteyen markalar için yeni fırsatlar ve katma değer yaratacağına inanıyoruz."
MedyaNet Genel Müdürü Rima Erdemir ise şu açıklamada bulundu; “MedyaNet olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye'de online reklamcılık konusunda pazara yenilikler sunmayı ve reklamverenleri etkili platformlarda hedef kitleleri le buluşturmayı amaçlamaktayız. Aynı amaçla, şu an dünyada da yükselen trendlerden biri olan mobil reklamcılığı reklamverenlere etkili bir platformda sunmak için, mobil network'ümüzü güçlü bir envanter haline getirmekteyiz. 2009 yılında reklam satış ve pazarlamasına başladığımız mobil envanterimizde Milliyet, Hürriyet, Fanatik ve Ekolay gibi güçlü portallere ait 20 mobil uygulama bulunmakta ve şu an aylık 50 milyon sayfa gösterimi ile Türkiye'nin en geniş ve güçlü mobil display network'üne sahibiz. Şu ana kadar portallarimizin sunduğu mobil uygulamaları network'ümüze dahil ederek büyüdük ve mobilde display reklam uygulamalarını sektöre sunduk. Dünyadaki trendi, akıllı telefonların, tablet bilgisayarın ve tabii ki 3G'nin yarattığı değişimi değerlendirerek mobildeki alanımızı genişletmeye karar verdik. Mobil reklamcılıktaki konumumuzu Vodafone ile yaptığımız işbirliği ile daha da güçlü bir hale getirdik. Global bir marka olan, Türkiye'nin en hızlı büyüyen mobil operatörü ve mobil pazarlama alanında öncü projelere imzan atan mobil operatörü Vodafone ile yaptığımız işbirliği yanında yayıncılarımızın sunduğu mobil uygulamaların artması ve çeşitlenmesi, displayde sunacağımız yeni reklam modelleri, rich media modellerinin mobile entegrasyonu ve networkümüzü yeni kategorik yayıncılarla genişletme kararımız mobil envanterimizi ayrı bir marka altında toplamamızı sağladı ve reklam verenler için mobil dünya anlamına gelecek "Mobia" markasını yarattık.
Vodafone'un geniş veritabanına hedefli SMS gönderimi Vodafone ile Mobia işbirliğinin pazara sunacağı önemli bir yenilik. Ayrıca Vodafone "Etrafımda Ne Var?" ve "Taksi" iPhone uygulamalarının reklam alanları sunacağımız diğer yenilikler arasında. En iyi geri dönüş sağladığımız kategorik kullanıma benzer olarak sunacağımız Vodafone Anne-Bebek, Ekonomi vb. kategorilerdeki SMS paketleri reklam verenlerin hedeflediği kitlelere doğrudan ulaşmalarını sağlayacak. Vodafone ve Mobia reklam verenlere hedef kitleleriyle birebir interaktif iletişim sağlayabilecekleri yeni uygulamalar sunmaya devam edecek."