Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Ürün yerleştirme sempozyumu gerçekleştirildi...

Ürün yerleştirme sempozyumu gerçekleştirildi...

23 Mayıs 2012 , Çarşamba 15:10
Ürün yerleştirme sempozyumu gerçekleştirildi...

Türkiye’de ilk defa düzenlenen sempozyumda ürün yerleştirme; değişen ve gelişen pazarlama iletişimi faaliyetleri açısından her yönüyle ele alındı. Sempozyum, dünya çapında uzman yabancı kuruluşlar, RTÜK, TRT, TİM, Ekonomi Bakanlığı, medya kuruluşları, yapım şirketleri, reklam ajansları, akademisyenler ve Kadir Has Üniversitesi’nin katılımlarıyla gerçekleşti .

RTÜK Başkanı Sayın Prof. Dr. Davut Dursun, RTÜK Başkanvekili Sayın Taha Yücel, RTÜK üyeleri Sayın N. Hülya Alp, Sayın Süleyman Demirkan , İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Nurulllah Öztürk  ve RTÜK Uzmanları, sempozyumda iki gün boyunca soruları yanıtladılar.

RTÜK uygulamalarda; yapıtın doğallığının bozulmamasına  dikkat çekti ve abartılı uygulamaların sakıncalarını paylaştı. 

Yurt dışından gelen uzmanlar; ABD, Avrupa örnekleri ve uygulamalarını, çalışma  şekil ve süreçlerini paylaştılar. Waldner TV Ajans Başkanı Andreas Waldner, ABD’den  UPP Ajans Başkanı Gary Mezzatesta, Branded Marketing Group Ajans Başkanı Alison E. McManus  ve TNT (USA) Turner Broadcasting Director Amy Sue Elliott; “Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa uygulamaları”  “yasaları” ve “Dünya ekonomisinde ürün yerleştirmenin yeri” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kanal D, Show Tv, ATV ve Fox Tv yöneticileri Türkiye’deki 1 yıllık uygulama süreçlerini değerlendirirken,  RİAK Başkanı Bahar Soysal Özpınar; Radyolarda uygulama biçimlerini, TRT Reklam ve Tasarım Dairesi Başkanı Altan Bahadır; kamu yayıncılığı açısından konuya yaklaşımlarını dile getirdiler.

Ali Saydam, Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, Turan Başartan gibi duayen isimler, pazarlama iletişimi açısından Türkiye’de ürün yerleştirmeyi değerlendirirken; Arçelik, Unilever, Mercedes-Benz pazarlama direktörleri; ürün yerleştirmeyi markaları açısından uyguladıkları örnekleri ve değerlendirmelerini aktardılar.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bülent Aymen; ihracatçılar açısından ürün yerleştirmenin yarattığı fırsatları paylaştı. Yurt dışına ihrac edilen dizilerimizle birlikte marka ve ürünlerimizin de bu süreçte değerlendirilmesinin yaratacağı pozitif algıya dikkat çektiler.

Ekonomi Bakanlığı Markalaşma ve Ar-Ge Daire Başkanı Sayın Bünyamin Kutlu ; Turquality kapsamındaki markalarımız açısından ürün yerleştirmenin markalara olası katkıları ve yurt dışındaki yapımlarda yer alacak markalara devlet tarafından sunulan fırsatları paylaştı.

Sempozyumun diğer dikkat çeken konuları, ürün Yerleştirmenin sosyal medyada uygulama örnekleri, dijital entegrasyon tekniği ve ürün yerleştirmenin ölçümlenmesi oldu.

Sempozyum değerlendirmesinde 1 Nisan 2011 tarihi ile başlayan uygulamanın kamuoyunca algılanmasının daha kreatif uygulamaların gerçekleşmesine sağlayacağı katkıya dikkat çekildi. Bu anlamda ürün yerleştirme konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için kamu spotu hazırlanmasının önemi paylaşıldı.

Ürün yerleştirmenin geleneksel reklamdan farklılığından dolayı ve birden çok disipline bir arada ihtiyaç duyulması sebebiyle bu anlamda odaklı hizmet veren  ajansların önemine dikkat çekilirken, iletişim fakültelerinde bu konuda dersler verilerek sektöre istihdam yaratılabileceği değerlendirildi.



Yorum Yazın