Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Sektöre yeni bir gazete!

28 Eylül 2011 , Çarşamba 15:41
Sektöre yeni bir gazete!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, "Bağımsız ve bağlantısız bir halk gazetesi" olarak tanıttığı gazetesini 16 Ekim'de yayınlamaya hazırlanıyor. Yurt ekibinin tanıtım amacıyla yaptığı duyuru şöyle;

"Değerli meslektaşlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız, Yeni bir gazete hazırlıyoruz!..

Gazetemiz 16 Ekim 2011'de yayın hayatına başlayacak. Bağımsız bir gazete. Ne bir basın grubuna ne de siyasi bir parti ve örgüte bağlı değil. Adı Yurt.

Yurt Gazetesi, başlangıçta 16 sayfa. Bağımsız ve bağlantısız bir halk gazetesi. Egemen, yerleşik ve yukarıdan dayatılan gazetecilik anlayışına alternatif bir gazete. İktidarlar ve güç odakları dışı bir yayın. Korkmadan, boyun eğmeden, susmadan, gözlerini kapatmadan habercilik yapacak, muhalif bir gazete olacak. Pornografiye, küfüre, hakarete başvurmadan, lümpen bir ağız kullanmadan, kadını aşağılamadan, insan onuruyla oynamadan habercilik yapacak.

Özgürlükleri ve demokrasiyi savunacak. İnsanlığın ilerici birikimine ve Cumhuriyet'İn kazanımlarına sahip çıkacak. Şövenizme, dinsel ve etnik ayrımcılığa karşı çıkacak; toplumcu, halktan yana ve yurtsever bir gaze olacak. Zalimlere karşı mazlumlardan, çağcıl Firavunlara karşı kölelerden yana, üretenin ve çalışanın yanında bir gazete.

Eğlenceli olacak!... Keyifli magazini, nesnel ekonomi haberlerini, siyaset gündemini Yurt Gazetesi'nden izleyeceksiniz.  Dürüst ve yönlendirilmemiş spor haberlerini ve yorumlarını Yurt'ta okuyacaksınız.

Değerli meslektaşlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız; Gazetemizin sahibi (büyük hissedarı) milletvekili Durdu Özbolat. Genel Yayın Müdürü, Merdan Yanardağ. Arslan Bartu, gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü. Yazı İşleri Müdürleri; İdris Adil, Hicran Aygün, Tosun Yavuz (Spor) ve Ahmet Ravalı (Sorumlu). Hepimizin gazeteci ağabeyi Nahir Duru, Ankara Temsilcimiz. Yurt'un Görsel Yönetimini de Tekin Cebeci üstlenecek. Gazetemizin Haber Merkezi'ni Cengiz Erdinç yönetecek. Mehmet Aydın, Uğur Güç, Meral Ergül, Necdet Pekmezci, Dündar Kale gibi editörlerimizin yanı sıra Mehmet Ali Doğan, Hürriyet Uymaz, Okan Umruk, Yakup Sevindik gibi deneyimli muhabirlerimiz gazetemizi hazırlayacak.

Dinamik ve yürekli bir kadromuz var. Hepsi gazeteci. Haberleri ve analizleri birer aydınlatma fişeği işlevi görecek. Tamamını severek okuyup yazı tadı alacağınız süpriz yazarlarımız olacak. Tümü usta ve etkili yazarlar... Örneğin, Türkiye'nin tartışmasız en iyi polisiye yazarı Celil Oker gazetemiz için müthiş bir polisiye dizisi hazırlayacak.

Yani, sizlerin Bab-i Ali'den tanıdığınız, ama büyük bölümü işlerini özgürce yapma olanağı bulamayan ya da bu olanakları ellerinden alınan, meslektaşlarınız çıkaracak gazetemizi.

Değerli meslektaşlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız; "Bu ülkede gazetecilik bitti" diyerek Bab-ı Ali'den tasını tarağını toplayarak kaçanlara adeta nispet yaparak, gümbür gümbür haber yayınlayacağız, gazetecilik yapacağız.

Korkmuyor ve boyun eğmiyoruz!

16 Ekim'de buluşmak üzere.

Sevgi ve saygılarımızla.

Yurt "Bağımsız Halk Gazetesi"



Yorum Yazın