Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • SALT yeni sergisinin iletişim kampanyasına başladı

SALT yeni sergisinin iletişim kampanyasına başladı

10 Nisan 2014 , Perşembe 09:13
SALT yeni sergisinin iletişim kampanyasına başladı
SALT’ın Nisan ayında SALT Galata ve SALT Beyoğlu’nda açılan yeni sergisinin iletişim kampanyası başladı.
 
SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da 27 Temmuz’a kadar görülebilecek Rabih Mroué sergisinin reklam kampanyası, serginin içeriğinden çarpıcı öğeleri ön plana çıkartıyor.
 
Rabih Mroué, 1990’da sona eren Lübnan İç Savaşı’ndan sonraki 10 yılda öne çıkmış olan Lübnanlı sanatçılar kuşağından bir aktör, tiyatro yönetmeni, oyun yazarı ve görsel sanatçı. SALT, erken dönem video işlerinden Suriye’deki iç savaşı ele aldığı çok katmanlı The Pixelated Revolution’a [Pikselli Devrim] (2012) uzanan bir çeşitlilikte, Mroué’nin kişisel sergisini sunuyor. Siyasi huzursuzluk ve Lübnan’da hâlen sürmekte olan toplumsal ayaklanmaları ilk elden deneyimleyen sanatçının tecrübelerine dayanan işleri, imgelerin kullanımı, hikâye anlatma mekanizmaları ile tarihsel ve kişisel anlatıların inşasını inceliyor, sorguluyor ve sorunsallaştırıyor. Sergi, SALT Galata ve SALT Beyoğlu’na yayılıyor.  SALT Galata’daki sunum, sanatçının kişisel deneyimlerine dayalı işlerinden oluşuyor ve yaklaşık olarak bir yaşam döngüsü önerisini takip ediyor. Toplumsal hoşnutsuzluk, siyasi gösteriler ve sosyal ayaklanmalarla ilgili işler ise SALT Beyoğlu’nda yer alıyor.
 
Rabih Mroué sergisi iletişim kampanyası,  sergiyi oluşturan işlerden alıntılar ve görseller kullanılarak oluşturuldu.  
 
I, the Undersigned [Ben, Aşağıda İmzası Bulunan] (2007) videosunda Mroué, iç savaş sırasında işlediği suçlar için umumi bir özür sunar. Bu basit jestle savaşın sorumlularının dilemediği özrün eksikliğinin altını çizer. Özür metni içerisinden seçilen “Benim ve yoldaşlarımın haklı ve her zaman doğru yolda olduğunu düşündüğüm için özür dilerim”, “Anladığımı iddia ettiğim iç savaşın kökleri ve nedenlerini bilmediğim için özür dilerim” ve “Başkalarının hisleriyle oynamaktan zevk aldığım için özür dilerim” cümleleri kampanyaya yerleştirildi ve açıkhava mecraları ile gazeteler için uyarlandı. Sergi içeriğini kullanarak oluşturulan ikinci iletişim çalışmasında ise sanatçının The Pixelated Revolution [Pikselli Devrim] (2012) projesindeki akademik olmayan sunumda kullandığı “Bu, görüntünün tam da kendisine karşı bir savaş” cümlesi, My Leap into the Void [Boşluğa Atlayışım] (2006-2011) ve Self-portrait As a Fountain [Çeşme Olarak Otoportre] (2006-2011) işlerindeki görsellerle birleştirilerek dergi ve gazeteler için uyarlandı.
 
SALT’ın İletişim ve Yönetim Direktörü Derya Açar Ergüç, Rabih Mroué sergisi iletişim stratejisiyle ilgili yaptığı açıklamada “SALT programlarıyla var olan bir kurum. Bu doğrultuda, iletişim stratejimiz her zaman SALT’ın programlarının içeriğini öne çıkartmak. Rabih Mroué’nin “Özür metni”nden mesajları kampanyaya taşırken sanatçının işlerindeki duyarlılığı izleyiciye hissettirmeyi, yaşanmış bir hayat ve duygularla empati kurulmasını ve etkileşime geçilmesini hedefledik.  Farklı mecralarda uygulamak üzere yarattığımız ikinci fikirde ise, sanatçının işlerindeki kuvvetli görselleri The Pixelated Revolution işinden bir cümle ile birleştirerek, izleyiciye serginin içeriğine dair ipucu vermek istedik” dedi.
 
Nisan ayından itibaren gazeteler, dergiler, billboardlar ve metro vagonlarında görülebilecek reklam kampanyalarını Daniska hazırladı.
 
Rabih Mroué Kampanyası Künye
Reklamveren: SALT
Reklamveren Yetkilisi: Derya Açar Ergüç, Ceylan Tokcan Yüceoral, Melisa Korkmaz
Reklam Ajansı: Daniska
Daniska: Pemra Ataç Açıktan, Zehra Şen, Umut Geldiay, Ela Perşembe
Medya Ajansı: Cereyan


Yorum Yazın