Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda Yarı Finalist Belli Oldu

Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda Yarı Finalist Belli Oldu

12 Şubat 2013 , Salı 15:24
Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda Yarı Finalist Belli Oldu

 

Koç Üniversitesi, UC Berkeley Haas İşletme Okulu ve Columbia Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve gelecek vaat eden girişimcilere rehberlik hizmeti ve tanınma fırsatı sağlayan, dünyanın önemli sosyal iş planı yarışması Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda (Global Social Venture Competition-GSVC) bölgesel yarı finale kalan projeler açıklandı. Londra’ya gönderilen 10 proje arasından sıyrılarak, bölgesel yarı finale kalan “PAK Enerji Çözümleri” başlıklı proje, 1 Mart 2013 tarihinde, Londra İşletme Okulu’nda gerçekleştirilecek bölgesel final turuna katılmaya hak kazandı.
 
GSVC genişleme ortağı olan Koç Üniversitesi, yarışmanın eğitim ve stratejik fonksiyonlarıyla ilgili yarışmacılara destek oluyor. GSVC Koç Üniversitesi jürisi tarafından, mobil teknolojiler ve yenilenebilir enerjiden, kitle fonlaması (crowdfunding) ve atık yönetimine kadar çok farklı alana odaklanmış 10 seçkin proje belirlendi. Yarışmaya Türkiye, Mısır, Cezayir ve Pakistan’dan bu yıl 19 proje başvurusu yapıldı. Yarışma süresince Koç Üniversitesi, bilgilendirme toplantıları düzenledi, her takım için danışmanlar belirledi. Toplantılara katılamayanlar ve Türkiye dışından yapılan proje başvuruları için Koç Üniversitesi toplantıları canlı yayınlarla, web sitesinden duyurdu. Yerel girişimciliği teşvik etmek için Sarıyer Belediyesi ile Koç Üniversitesi ortak çalıştaylar düzenledi.
 
Değerlendirmeler sonunda, yarı finale kalarak, Londra’daki bölgesel finalde yarışacak olan “PAK Enerji Çözümleri” projesi, ekonomik, çevre dostu bir enerji çözümüdür. PAK-Enerji Çözümleri, kitlelere maliyet avantajlı enerji çözümleri sunarak, Pakistan’daki yeşil devrimin öncüsü olmaya kararlı bir uygulamadır. Pak Enerji geçtiğimiz sene de GSVC’de yarı finale kalmıştı.
 
California Berkeley Üniversitesi-Haas İşletme Okulu tarafından organize edilen yarışmanın uluslararası diğer ortakları Columbia İşletme Okulu, Yale İşletme Okulu, London İşletme Okulu, Indian İşletme Okulu, Geneva Uluslararası Üniversitesi ve SVC-Korea gibi dünyanın önemli eğitim kurumlarından oluşuyor.
 
Londra’da düzenlenecek bölgesel finale katılacak olan her iki projenin yarışmacılarına ait yol ve konaklama giderleri Koç Üniversitesi tarafından karşılanacak. Yarışma hakkında detaylı bilgi için gsvc.ku.edu.tr veya facebook.com/gsvcku adreslerini ziyaret edebilirsiniz.
 
Yarı Finalde Yarışacak Proje:
Takım Adı: PAK Energy Solutions
Takım Üyeleri: Ali Raza Randhawa, Salman Khaliq, Hafiz Shakeel Ahmed, Faiza Azeem Usmani, Hafiz Muhammad Ali, Imtiaz Akbar Khan.
 
Isıtma, aydınlatma ve pişirme işlemlerinin gerçekleşmesi için günde 40 kilo inek dışkısı ve iki kilo mutfak atığı tüketir. Çoğu çiftçi Pakistan’da kimyasal gübre alabilecek maddi güce sahip değil ve kimyasalların kullanımı Pakistan’da ürünün kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Dünya gaz, petrol ve kömür doğal rezervlerinin tüketimi yerine alternatif enerjiye doğru yönelirken, Pakistan’ın bu konuda çok geride kalması nedeniyle bu proje ortaya çıktı. PAK Enerji piyasadaki bu boşluğu doldurmayı ve bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. http://www.pakenergysolution.com/


Yorum Yazın