Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Kızlar Geleceklerini Kodluyor

Kızlar Geleceklerini Kodluyor

7 Aralık 2016 , Çarşamba 09:44
Kızlar Geleceklerini Kodluyor
Borusan’ın kadının ekonomik ve sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi için başlattığı “Haydi Kızlar Kodlamaya” projesi, Supsan A.Ş. ve Borusan Mannesmann şirketleri işbirliği ile devam ediyor. Proje kapsamında, Sefaköy/Halkalı lokasyonundaki fabrika çalışanlarının 7-14 yaş arası toplam 100 kız çocuğu 3 ay boyunca kodlama eğitimleri alacak.
 
Kadının ekonomik ve sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi için çeşitli projelere imza atan Borusan, çalışanlarının kız çocuklarına yönelik kodlama eğitimlerine devam ediyor. KızCode platformu ile Bursa Gemlik’te başlatılan kodlama eğitiminin ikinci dönemi Supsan A.Ş. ve Borusan Mannesmann çalışanlarının kız çocuklarına yönelik olarak Sefaköy/Halkalı lokasyonlarında gerçekleştiriliyor. 
 
Yaratıcılık yönlerini de geliştiriyorlar
 
Merkezi İngiltere’de bulunan ve bu alanda başarılı sonuçlara imza atan ‘KızCode’ platformu ile işbirliği yapılan eğitimlerde kodlama ve algoritma ile çocukların problemlere farklı açılardan bakıp çözüm üretebilmelerini sağlamak amaçlanıyor. Program kapsamında öğrenciler Scratch ile oyun, animasyon veya hikaye programlama, elektroniğin temel prensip ve parçalarını öğrenme, basit elektronik modüller ve 3D printing entegrasyonu ile basit robot tasarlama gibi öğrencilerin ufkunu açacak dersler görüyor. 
 
ABD ve Avrupa’da uzun zamandır uygulanıyor
“Haydi Kızlar Kodlamaya” projesi ile kız çocuklarının dünya çocuklarıyla eşit şartlarda hayata atılmasını hedeflediklerini belirten Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık, “ABD ve Avrupa’da uzun zamandır çocuklar temel kod yazma eğitimi alıyor. Programlamayla erken yaşta tanışan çocuklar olaylar arasındaki bağlantıyı farklı açılardan görerek en kestirme sonucu kolaylıkla uygulayabiliyorlar.  Biz de bu noktadan hareketle başlattığımız “Haydi Kızlar Kodlamaya” projemizle daha fazla kızımızın eşit fırsatlarla geleceğe adım atabilmesini sağlamayı hedefliyoruz şeklinde konuştu. 
 
Kadınların toplumdaki statüsünü ve yerini güçlendirmek için teknik becerilerle donatılmaları gerektiğini belirten KızCode Platformu Kurucusu Müjde Esin şunları söyledi:
 
 “Kodlama dijital dönüşüm vizyonunun en önemli yapı taşı olarak karşımıza çıkıyor. İngiltere hükümeti, 2014 yılını ‘Kodlama Yılı’ ilan etti. Avrupa Birliği ise çocuklarda kod öğrenme farkındalığı yaratmak için birçok proje geliştiriyor. İngiltere’de 1998 yılında başlayan ‘Eğitim Reformu Hareketi’nin bir yansıması olarak bugün kodlama dersi zorunlu tutuluyor.  Türkiye’nin de yaşanan bu değişime ayak uydurduğunu görmek bizim gibi bu işe gönül vermiş insanları mutlu ediyor. 
 


Yorum Yazın