Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

15 Mayıs 2012 , Salı 09:00
Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Bayrakdar, hem iletişim fakültesini hem de halkla ilişkileri anlattı...

Prof. Dr. Deniz Bayrakdar; "Amacımız, bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip nitelikli iletişimciler yetiştirmektir"

İletişim Fakülteniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Hangi bölümler yer alıyor?

2003 yılında kurulan İletişim Fakültesi olarak amacımız; bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip nitelikli iletişimciler yetiştirmektir. Beş bölüm olarak eğitim veriyoruz: Halkla İlişkiler ve Tanıtım; Reklamcılık; Radyo/Televizyon/Sinema; İletişim Tasarımı ve Yeni Medya. Her biri kendine özgü ve aynı zamanda kesişen uzmanlıklar isteyen bu beş bölümü bir bütün olarak görüyoruz ve öğrencilerimizin kendi alanlarında edindikleri bilgileri diğer alanlarda kullanmak üzere sentez yapmalarını teşvik ediyoruz.

Özgün ve her yıl yenilenen ders programlarımızla; beceriyi bilgiyle besleyen, sosyal bilimlerin derinliğini yansıtan, uluslararası standartlarda, uygulamalı iletişim eğitimi sunuyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini bekleyen dinamik iletişim dünyasına, eskiyle yeninin ilişkisini kurabilen, geçmişin birikimini geleceğe taşıyabilen, irdeleme, eleştirme, çözümleme yetileri gelişkin, sosyal sorumluluğun gereklerini kavramış, yaratıcı bireyler olarak katılmalarını amaçlıyoruz. Uyguladığımız yenilikçi ve bütünleşik programla öğrencilerimiz, iletişim alanının gerektirdiği kuramsal ve uygulamaya dönük mesleki donanımı kazanarak, en son teknolojik gelişmelerle buluşuyorlar; atölye çalışmalarında iletişim sektörünün teknisyenleri, yöneticileri ve ünlüleriyle tanışıp, tartışıyorlar; günlük yaşantımızı dolduran iletişim ürünlerine ve kendi üretimlerine eleştirel, çözümleyici bir gözle yaklaşmayı öğreniyorlar.

Türkiye'de iletişim fakültelerindeki eğitimler yeterli mi?

Bu konuda farklı kategoriler var, iyi örneklerin yanında eğitimin çok yetersiz olduğu fakülteler de var. Bu sadece merkeze olan uzaklık değil, öğretim kadrosu kalitesiyle ilgili bir konu. Bazen merkezde olan bir fakülte de giderek yenilikleri takip etmekten uzak kalabiliyor veya proje ağırlıklı ve farklı ilgiler nedeniyle öğrenciler ihmal edilebiliyor.

Prof. Dr. Deniz Bayrakdar; "Güçlü bir gözlemim iletişim alanlarında mezunlarımızın artık eskiye oranla daha fazla iş bulabiliyor"

İletişim fakültesinden mezun olan öğrenciler iş hayatında kendilerine yer bulabiliyorlar mı?

Bu konuda bir araştırmaya dayanarak konuşamam, ama güçlü bir gözlemim iletişim alanlarında mezunlarımızın artık eskiye oranla daha fazla iş bulabildikleri. Özellikle gazetecilik ve televizyon yapımcılığı alanlarında farklı disiplinlerden gelenlere öncelik veriliyordu, daha doğrusu üniversite adlarına göre ayrıcalıklı seçimler oluyordu, bunların haklılık payı da vardı. Bugün bu durum biraz daha pozitif biçimde değişiyor algısına sahibim. Önemli bir değişim de medyanın bildiğimiz kanallar ve mecraların dışında çok farklı iş alanları yaratabilecek bir imkan yaratması da bunda rol oynuyor.

İletişim fakültenizin iş dünyası ile ortak projeleri var mı?

Bizim iletişim alanında belli şirket ve kurumlarla işbirliklerimiz var. Ama biz fakülte olarak öğrencinin kendi insiyatifi ile bu ilişkileri kurmak ve yürütebilmek becerisini daha önemli buluruz. “Spoon-feeding “ dediğimiz bebek maması verir gibi, öğrenciye her imkanı biz sunmaktan özellikle kaçınıyoruz. Hayat boyu ne ben, ne de hocalar onların yanında olmayacaklar, kendileri mezun olmadan portfolyolarını hazırlayıp, yetkin bir iletişim gücü geliştirip bu proje ve ortaklıkları ortaya çıkarmalı ve fakültesine destek vermelidir. Son yaptığımız KHAS İLETİŞİM GÜNDEMİ 2012 tamamiyle öğrenci konseyimiz tarafından hazırlanmış müthiş bir akademi, sektör işbirliği projesi olmuştur. Bu etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimiz benim gözümde hayat başarılarını çoktan yakalamış girişken, çalışkan ve örgütlü iletişim insanlarıdır.

Prof. Dr. Deniz Bayrakdar; "Halkla ilişkiler bir yönetim işlevidir"

İletişim fakülteleri iş dünyasından, iletişim sektöründen neler bekliyor?

İletişim sektöründen fakülte ile işbirliklerinde daha yaratıcı projeler ve düşüncelerle gelmeleri, innovasyon ağırlıklı öğrenci işlerini değerlendirmeye vakit ayırmaları, bizlerle akademik, profesyonel işbirliklerine devam etmeleri.

Halkla ilişkilerin tanımını yapar mısınız?

Halkla ilişkiler öncelikle bir yönetim işlevidir. Toplumun beklentilerini doğru anlayarak, kurumların iş hedefleri doğrultusunda, paydaşlarıyla olumlu ilişkilerinin kurulması ve sürdürülmesine; itibarlarının korunmasına; kurumsal kimliklerinin doğru algılatılmasına ve sosyal sorumluluk bilinciyle, kurumsal vatandaşlık anlayışıyla faaliyet göstermelerine destek olacak bir yönetim anlayışıdır.

Eklemek istedikleriniz..

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine öncelikle üniversiter eğitimin temellerini verir. Mezunlarımızın kamerayı çalıştırmak ve kurgu üstadı olmalarından önce bilgi ve fikir sahibi olan, dünyayı algılamak ve zihnindekileri okuyan/seyreden/takip edenler ile paylaşabilecek bir yaklaşıma sahip olmalarını amaçlarız. Öğrencilerimiz iletişim uzmanları olarak doğru yolu kendisi bulan, özgür bir yaratıcılığı, sanat ve bilginin sınırları içinde yaşatıp yeşertebilen öğrenciler oldukları zaman bizim için kıymetlidirler. Her sınıfın tamamının bu düzeye gelmiş olmasını arzu ederiz, bazılarının ise bunun ötesinde işlerle hem kendilerini, hem de bizleri çok mutlu ettiklerini söylemek isterim.


Medya
GALERİ

Yorum Yazın