Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

İşin sırrı mutluluk

27 Mart 2015 , Cuma 15:03
İşin sırrı mutluluk
Power of Happiness platformu tarafından Sabancı Center’da düzenlenen çok sayıda uzman yabancı, yerli konuşmacı ve birçok şirket ve kurumun üst düzey davetlisinin katıldığı İş’in Sırrı Mutluluk Konferansı’nda BAREM, 2014 Yılsonu Araştırması verilerini açıkladı. Dünya’da 65 ülke içinde en mutlu ülkeler sıralamasında Türkiye 56. sırada yer alıyor. Bu araştırma kapsamında Türkiye’de 12 ilde CATI (Bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemiyle 18 yaş ve üzeri Türkiye’yi temsil eden 1000 kişiyle konuşuldu.
 
Dünya geneline bakıldığında, Fiji en mutlu ülkeler sıralamasında başı çekiyor. Fiji’de ankete katılanların yüzde 93’ü “mutluyuz” derken ülkenin coğrafi konumunun da bu durumu etkilediği düşünülüyor. En mutsuz kişilerin yaşadığı ülke ise Irak oldu. Ankete katılan Iraklıların yalnızca yüzde 31'i mutlu olduğunu belirtti. Batı Avrupa’da da durum pek iç açıcı değil. İtalyanlar da mutluluk sıralamasında sonlarda yer alıyor.
 
X – Y Kuşağı Arasındaki Fark İş Yerindeki Mutluluğa da Yansıyor 
Ülkelerdeki insanların mutluluk beklentisi iş yaşamında değerlendirilince kuşaklar arasındaki farklılıklar dikkat çekiyor. BAREM’in araştırmasına göre X ve Y jenerasyonunun iş hayatındaki mutluluk değerleri de oldukça farklı. Y kuşağının yüzde 73’ü iş yerinde eğlenerek ve mutlu bir şekilde çalışmak isterken, X kuşağının %54’ü eğlenceli ve mutlu bir çalışma ortamını önemsiyor.
İş’in Sırrı Mutluluk Konferansı’na konuşmacı olarak katılan BAREM Genel Müdürü Hakan Döngel, Türkiye’de en mutlu kesimin yüzde 44 oranı ile öğrenciler olduğunu belirtti. Hakan Döngel, “Türkiye’de eğitim seviyesi yükseldikçe mutsuzluk oranı artıyor. 25-34 yaş grubu yüzde 38 ile en mutlular grubu içinde yer alıyor. En mutsuz kesim ise yüzde 45 ile 35 – 44 yaş grubu. Çalışanların yüzde 42’si mutluyken emeklilerinde yüzde 48’si mutlu” diye konuştu. Y’nin anlamının “why”dan geldiğini belirten Döngel, her şeyi sorgulayan Y kuşağı için iş hayatında anlaşabileceği ve mutlu olabileceği insanlarla çalışmanın önemli bir unsur olduğunu söyledi.
 


Yorum Yazın