Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Işık Üniversitesi girişimcileri ön kuluçka çalıştayında buluştu

Işık Üniversitesi girişimcileri ön kuluçka çalıştayında buluştu

4 Şubat 2016 , Perşembe 10:33
Işık Üniversitesi girişimcileri ön kuluçka çalıştayında buluştu
Yenileşim (inovasyon), girişimcilik ve girişimcilik eğitimi  konusundaki çalışmaları yapan Işık Üniversitesi, 3 Şubat’ta ‘Işık Üniversitesi Ön Kuluçka Çalıştayı’nı düzenledi. Işık Üniversitesi öğrencilerinden akademisyenlerine ve girişim konusuna ilgi duyan herkese açık olan çok sayıda insanı bir araya getiren çalıştay ile, girişimin oluşumunun en önemli safhası olan ön kuluçka dönemi ve bu konuda Işık Üniversitesi’nin çalışmaları ele alındı. Girişimcilerin ve girişimci adaylarının aydınlatıldığı çalıştay ile Türkiye’de girişimciliğin desteklenmesi ve 9 Nisan’da başlayacak yenileşim kampı Innocampus etkinliğinin ilk adımının atılması hedeflendi.
 
Çalıştayda konuşan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay, Türkiye’de yenilikçiliğin, yenileşimin, girişimciliğin ve bireysel üretimin geliştirilmesinin ve arttırılmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çekerek, Işık Üniversitesi olarak yenilikçi  gençler yetiştirmek üzere aktif olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
Hangi konular ele alındı?
 
Türkiye’nin yenilikçilik ve yenileşim alanında gelişmesi konusunda önemli bir çalışma olan bu çalıştay ile girişimciliğin en zor aşaması olan, girişim fikrinin doğduğu ön kuluçka aşaması ele alınmış oldu. Bu süreçte de Işık Üniversitesi’nin alanlarında uzman isimleri çalıştayda aktif rol aldı.  
Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü, “Girişimcilik Gurusu” Prof. Dr. Ali Beba, ön kuluçka merkezlerinde girişimcilik fikirlerinin geliştirilmesi, Üniversitesi öğretim üyelerinde Mehmet Ünsal, InnoCampus Girişim Hızlandırıcı ve YapLab Programı, Boş Konteynır Yaratıcılık Tasarım Haftası ile Lise Yaratıcılık ve Girişimcilik Kampı’nda Üniversiteler için Mentorluk Fırsatı konularında bilgiler verdi. IBM’den Jale Akyel IBM işbirliği ve IBM Bluemix konularında katılımcılara bilgiler verdi. 
 
Ön Kuluçka en zor aşama
 
Ön Kuluçka çalıştayında bir girişimin en zor aşaması olan fikir oluşturma aşamasının ele alındığına dikkat çeken Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Beba, girişimci adaylarına, “Fikir bulun, takım oluşturun, iş modeliniz ne olacak? Bu fikir ticarete nasıl dönüşecek? Bunu düşünün” gibi taktikler verildiğini söyledi.
 
Işık Üniversitesi’nin InnoCampus ve daha sonra IBM ile gerçekleştireceği ortak projeleri ise bu konunun ikinci aşaması olan Kuluçka Merkezi’ni  oluşturacak. 9 Nisan’da başlayıp yaz sonuna kadar sürecek olan InnoCampus projesinde, oluşan fikirlerin patent çalışmaları, Melek Yatırımcılarla buluşup desteklenmesi ve gerçek hayata örnek ürün veya hizmet şekline dönüştürülmesi hedefleniyor. 
 
Üç hafta sürecek olan Innocampus ön kuluçka programında ürün veya hizmetin kendisi değil, ürün ve hizmet fikirleri nasıl oluşur ve gelişir konularının işleneceğine dikkat çeken Beba, “Yani kuluçkaya yatırılacak yumurta nasıl oluşur üzerinde durulacak. Ön Kuluçka bu anlama geliyor. Yumurta yoksa zaten kuluçka yok!” dedi. 
 

 



Yorum Yazın