Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA), dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödüllerinden olan "Altın Küre Ödülleri GWA" bu yıl ilk kez İstanbul'da gerçekleşiyor. IPRA, GWA etkinlikleri çerçevesinde 21 Ekim'de (bugün) Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde "Hoşgörü ve İletişim" paneli düzenledi.
Panel moderatörlüğünü gazeteci Zeynep Göğüş yönetirken, konuşmacı olarak Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Murat Belge, Birleşmiş Milletler Türkiye yetkililerinden Ahmet Parla ve IPRA Başkanı Richard Linning katıldı.
Panelde, "Altın Küre Ödülleri GWA"da "Ev Gibisi Yok" projesiyle ödül kazanan Türk Telekom sunum yaptı.
Panel moderatörü Zeynep Göğüş, "Hoşgörü ve iletişim" panelini global halkla ilişkiler ve hoşgörünün her geçen gün daha çok önem kazandığını belirterek açtı. İlk konuşmayı yapan Prof. Dr. Murat Belge, toplumlarda farklılıkların olması gerektiğini ve önemli olduğunu belirterek, insanlarda hoşgörünün olması için daha çok iletişime geçmeleri gerektiğini belirtti. Daha sonra sözü alan Birleşmiş Milletler Türkiye yetkililerinden Ahmet Parla, hoşgörünün, kültürleri, farklılıkları ve değişimleri anlamakla başladığını belirterek, kamuoyu ile iletişim kurmada halkla ilişkiler profesyonellerine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçı "Barışı inşa edebilir miyiz?" başlıklı konuşmasında, hoşgörüyü nasıl geliştirebileceğimizi anlatırken, barış, empati ve hoşgörüyü, insanlara yerleştirebilmenin en önemli noktasının çocukken öğretmek olduğunu söyledi. Kağıtçıbaşı ayıca "Kişinin pozitif tutum içinde olması hoşgörünün anahtarıdır" dedi. Son olarak sözü alan IPRA Başkanı Richard Linning, halkla ilişkiler profesyonellerinin görevinin mesajı kamuoyuna taşımak olduğunu belirterek, iletişimde hoşgörünün her geçen gün önem kazandığını söyledi. Linning, "Halkla ilişkileri anlamak çok kolay değildir, en iyi halkla ilişkiler kamuoyunun en iyi anladığı çalışmadır" dedi.