Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • İDA Buluşmaları’nda Türkiye’de Kürt olmak konuşuldu

İDA Buluşmaları’nda Türkiye’de Kürt olmak konuşuldu

17 Mayıs 2013 , Cuma 10:04
İDA Buluşmaları’nda Türkiye’de Kürt olmak konuşuldu

 

Sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunacak bakış açısı geliştirmek, sektör mensuplarını işlerini daha katma değerli hale getirebilmelerine destek olabilecek entelektüel bir platform sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA) düzenlediği İDA Buluşmaları, son olarak gazeteci yazar Muhsin Kızılkaya’yı konuk etti.
 
Sektör profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Muhsin Kızılkaya, “Türkiye'de dün ve bugün Kürt olmak ne demek” başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye’de Kürt olmayı çocukluk ve gençlik yıllarından örnekler vererek anlatan Kızılkaya, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ve barışa tüm kesimlerin destek vermesi gerektiğini söyledi. Akdeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi olan Kızılkaya, heyetin yürüttüğü çalışmalarla ilgili şöyle konuştu:
 
“Gittiğimiz yerlerde insanları ikna etmeye çalışmıyor, dinliyoruz. Devlet ilk defa kendi yurttaşlarının fikrini soruyor. Ortak çözüm arayışındayız. Gittiğimiz illerde yapılan görüşmelerde katılımcılara süreç hakkında ne düşündüklerini ve süreç olumlu tamamlanırsa Türkiye’yi 10 yıl sonra nerede gördüklerini soruyoruz. Şu ana kadar zinhar istemiyoruz diyen çıkmadı. Önemli bir destek var.”
 
“Sürecin tıkanmaması için demokratik adımlar gerekiyor”
Barış sürecinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili sorulara da cevap verirken “bizi bir arada tutan kültürel ortaklığımız, duygudaşlığımız” diyen Kızılkaya, sözlerine şöyle devam etti: 
 
 “Bu sürecin geri dönüşü yok ama tıkanmaması için demokratikleşme adına önemli düzenlemelere ihtiyaç var. Siyasi partiler yasası, seçim barajı, eve dönüş, boşaltılan köyler, ana dilde eğitim gibi konularda düzenlemeler yapılması gerekiyor. Hükümetin de bu konularda çalışmaları olduğu biliniyor. Kürtlere kimliklerini tanıma sözü verildi. Kimlik topraktan kıymetlidir, kimliğinizi her yere götürebilirsiniz ama toprağı götüremezsiniz. Taleplerin silahlı yollarla kabul edilemeyeceğini herkes anladı. Bizi bir arada tutan kültürel ortaklığımız, duygudaşlığımız. Buna sahip çıkalım.
 
İDA Buluşmaları yıl boyu “Hayatı Okumak” teması ile devam edecek
İDA Buluşmaları, iletişim danışmanlığı sektörünün sürdürülebilirliğini sağlayacak bakış açılarının gelişmesine, İDA üyesi şirketlerin çalışanlarının derneğe aidiyetlerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Projenin bir diğer amacı da, iletişim danışmanlığı sektörü çalışanlarının mesleklerine katma değer sağlayacak entelektüel donanımı ve farklı dünya görüşünden müşterilerini anlayabilmeleri için gereken farklı bakış açılarını kazanmalarına destek sağlamak.
 
Bu yılki teması “Hayatı Okumak” olan İDA Buluşmaları, çalışanların birbirlerini tanımaları ve sektördeki sorunları paylaşmaları için verimli bir platform da sunuyor. 


Yorum Yazın