Hayat Holding, Hayat İyi Yaşam Merkezi ile Toplumsal Dayanışma Ödülüne Layık Görüldü
Hayat Holding, Hayat İyi Yaşam Merkezi projesiyle Brandverse Awards’ta Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik ana bölümünde Toplumsal Dayanışma Projeleri kategorisinde gümüş ödüle layık görüldü.
‘Nesiller boyu fayda’ vizyonuyla insanların hayatına dokunan Hayat Holding, reklam, marka, PR alanlarında iletişim profesyonellerinin ödüllendirildiği Brandverse Awards’a Hayat İyi Yaşam Merkezi projesiyle aday oldu. Kurulma şekli, çalışma modeli ve sağladığı toplumsal faydayla örnek olan proje, düzenlenen ödül töreninde Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik ana bölümünde Toplumsal Dayanışma Projeleri kategorisinde gümüş ödül aldı. Toplumsal ve çevresel sorunların çözümü ve farkındalık için geliştirilen sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projelerinin değerlendirildiği bölümde, projenin bugüne kadar ortaya çıkardığı değer takdir topladı. Hayat Holding, bu başarısıyla sürdürülebilirlik vizyonunun toplumsal faydaya olan katkısını bir kez daha vurguladı.
Hayat İyi Yaşam Merkezi Projesi ile Binlerce Hayata Dokunduk
Türkiye’nin en köklü yüksek öğrenim kurumlarından Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesi Malatya Samanköy’de faaliyete geçen Hayat İyi Yaşam Merkezi akademik donanımıyla öne çıkıyor. Hayat İyi Yaşam Merkezi, deprem bölgesinde özel sektör-üniversite iş birliğiyle gerçekleştirilen ilk toplumsal fayda projesi olarak dikkat çekiyor.
Holding’in ‘Hayata İyi Bakarız’ yaklaşımından ilham alarak tasarlanan Hayat İyi Yaşam Merkezi’ndeki tüm eğitimlerin ve atölye çalışmalarının içeriği Hacettepe Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandı. Merkezde 4 bin kitaplık kütüphane, 30 adet masa üstü bilgisayarın bulunduğu bilgisayar odası, anne ve bebek destek ünitesi, 65 yaş üstü destek ünitesi, ergoterapi ünitesi, oyun ve sanatla gelişim bölümleri, etüt ünitesi ve iki büyük çamaşırhane bulunuyor. Ayrıca konteyner kentin bahçesinde çocuklarımız için bir açık hava parkı da yer alıyor. Üniversiteden konusunda uzman eğitmenlerle uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında annelerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanılıyor; zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimlerini önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmelerine katkı sağlanıyor.