AkademİDA PR Jam’de İlk Aşama Sona Erdi:
Genç İletişimcilerin Sıradaki Görevi “Çocuk Hakları”
İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği’nin (İDA) düzenlediği AkademİDA PR Jam için kayıt dönemi tamamlandı. Geçen yıl 27 üniversiteden 264 öğrencinin katıldığı yarışma, bu yıl 50 farklı üniversiteden 702 öğrenciye ulaşarak rekor bir başarıya imza attı. Yarışmanın ilk etabıysa çevrim içi olarak gerçekleşti.
İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından üniversite öğrencilerinin başarılı iletişim fikirlerini ödüllendirmek ve genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla her yıl PRİDA İletişim Ödülleri ile aynı takvim içinde düzenlenen AkademİDA PR Jam’de başvurular sona erdi. Yarışmaya bu yıl 50 üniversiteden, 225 ekip halinde 702 öğrenci kayıt oldu. Başvuruların ardından, Aktif Bank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen AkademİDA PR Jam 2025 maratonunun ilk etabı da geniş bir katılımla tamamlandı.
Üç fazdan oluşan yarışmanın ilk fazında, yarışmaya başvuran ekipler; jüri üyeleri ve deneyimli sektör profesyonelleriyle çevrim içi olarak gerçekleşen zirvede bir araya geldi. Yarışmanın proje aşamalarının detaylıca anlatıldığı zirvede katılımcılar jüri üyelerinin ve İDA Yönetim Kurulu Başkanı Burçak Taşkın Yurdakul’un ilham verici konuşmalarının yanı sıra, AkademİDA PR Jam Jüri Başkanı, İDA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lorbi PR Ajans Başkanı Mustafa Kaya’nın paylaştığı başarılı vaka örneklerini dinleme fırsatı buldu.
İkinci aşamada ekipler, çocuk hakları için proje üretecek
Zirveye tam kadro katılarak ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan ekiplerle, final öncesindeki son etap için UNICEF tarafından hazırlanan brief paylaşıldı. AkademİDA PR Jam jüri üyelerinden UNICEF Türkiye Milli Komitesi İletişim Direktörü Ece Olcay’ın aktardığı brief doğrultusunda ekipler, eğitim, sağlık veya iklim başlıklarından birini seçerek çocuk hakları odağında bir sosyal sorun belirleyecek. Ardından bu sorunun çözümüne yönelik farkındalık veya davranış değişikliği yaratmayı hedefleyen bir iletişim kampanyası kurgulayacak. Bir haftalık hazırlık sürecinin ardından kriterlere uygun olarak hazırlıklarını yapan ekiplerin projeleri, jüri tarafından incelenecek. Ön eleme aşamasının ardından belirlenen 10 ekip, final aşamasında yarışmaya hak kazanacak.
Final aşaması Şubat’ta
AkademİDA PR Jam’in 7-8 Şubat tarihlerinde fiziksel olarak gerçekleşecek final etabının ilk gününde, Aktif Bank'ı temsilen, jüri üyesi Aktif Bank - N Kolay - Passo Müşteri Deneyimi ve İletişim Grup Başkanı Gamze Numanoğlu briefi açıklayacak. Finale kalan 10 ekip, 24 saat içerisinde brief doğrultusunda sunumlarını hazırlayarak, 8 Şubat’ta projelerini jüriyle paylaşacaklar.
AkademİDA PR Jam’in kazananları, Şubat’ta gerçekleşecek PRİDA İletişim Ödülleri töreni PRİDA Suare’de ödüllerine kavuşacak.
Genç yetenekler sektöre kazandırılıyor
AkademİDA PR Jam; üniversitede okuyan iletişim öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini desteklemeyi, sunum becerilerini geliştirmeyi ve genç yetenekleri sektöre kazandırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla bu yıl daha da geniş bir kitleye ulaşan yarışma, gençlerin kariyer yolculuğunda önemli bir basamak olmayı sürdürüyor.







