Türkiye’de iletişim mesleğinin öncüsü Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenen Mesleki Gelişim Sempozyumu 8. yılında
Geleceğin İletişiminde Anlam Arayışı: Akademi ve Sektör Başkent’te Buluşuyor
İletişim sektöründe 50 yıldır hizmet veren A&B İletişim’in kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına hayata geçirdiği sempozyumlar dizisinin sekizincisi Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
8 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyum; iletişim profesyonelleri ile akademik dünyayı buluşturarak yenilikçi yaklaşımlar için ufuk açmayı ve mesleki eğitimi geliştirmeyi hedefliyor. Sempozyumun bu yılki odağı “Halkla İlişkilerde Anlam, Anlamda Halkla İlişkiler”
Sempozyum; halkla ilişkilerin anlamı nasıl ürettiğine/üretebileceğine yönelik tartışma ortamı yaratarak, bu bağı yeniden tanımlamayı ve değerlendirmeyi amaçlıyor. Konu iktisadi, politik, toplumsal, kültürel ve teknolojiyle temas eden özgün araştırmalarla derinleştirilecek.
50 yazar 38 bildiri sunacak
Prof. Dr. Metin Kazancı’nın açış konuşmacısı olarak yer alacağı sempozyumda 50 yazar 38 bildiri sunacak. Alanın profesyonel isimleri ve akademik çevresi, yeni & özgün gelişmeleri ve sorunları tartışmak üzere bir araya gelecek. Sempozyumda halkla ilişkilerde anlam arayışı, kurumsal meselelerde anlam, anlamın krizi, anlamın dijitalde seyri, halkla ilişkilerde etik ve anlam, kamusal meselelerde anlam, halkla ilişkiler eğitimi, sürdürülebilirliğin anlamı başlıklarıyla 9 oturum bulunuyor.
Prof. Dr. Alâeddin Asna Mesleki Gelişim Sempozyum Dizisi Hakkında:
- Dizisinin ilki 2017 yılında 27 konuşmacı ve 450 dinleyicinin katılımıyla İstanbul Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı ve “Dijital Gerçeklikte Halkla İlişkilerin Evrimi” tartışıldı.
- 2018 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen “Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler” konulu 2 günlük etkinlikte ise 19 akademisyen, 1 yüksek lisans ve 3 doktora öğrencisi, toplam 19 bildiri sundu.
- Üçüncü etkinlik 2019 Nisan’ında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde yapıldı. “Post Truth” ve “Halkla İlişkiler” ilişkisinin kültür, siyaset, yeni medya ve etik ekseninde tartışıldığı sempozyuma, 27 üniversiteden akademisyenler, 41 bildiri ile katıldı.
- Dördüncü etkinlik 29-30 Nisan 2020’de İzmir Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle, pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi. Konferansta 19 akademisyen, iletişim eğitiminin geleceğiyle ilgili 13 bildiri sundu.
- Beşinci etkinlik 24 Kasım 2021’de İstanbul Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyumda toplam 10 adet bildiri sunuldu.
- Altıncı etkinlik 9 Aralık 2022 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda toplam 11 adet bildiri sunuldu.
- 7. etkinlik 19 Ekim 2023 tarihinde Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle ''İletişim Bilimlerinde Sosyal Etki'' başlığıyla gerçekleştirildi. Sempozyumda 22 tebliğ sunuldu.