Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • European Communication Monitor 2017 açıklandı

European Communication Monitor 2017 açıklandı

28 Temmuz 2017 , Cuma 11:07
European Communication Monitor 2017 açıklandı

ECM - European Communication Monitor 2017 anketi 50 ülkedeki 3.387 iletişim uzmanından gelen yanıtlara dayanarak hazırlandı. Çalışma, PRIME Research tarafından desteklenen Avrupa Halkla İlişkiler Eğitim ve Araştırma Derneği (EUPRERA) ve Avrupa İletişim Yöneticileri Birliği (EACD) tarafından organize edildi. 

Araştırma Ekibi ve Yazarlar:

Ansgar Zerfass, Prof. Dr., University of Leipzig (GE) - Lead Researcher
Ralph Tench, Prof. Dr., Leeds Beckett University (UK)
Dejan Vercic, Prof. Dr., University of Ljubljana (SI)
Piet Verhoeven, Assoc. Prof. Dr., University of Amsterdam (NL)
Angeles Moreno, Prof. Dr., University Rey Juan Carlos, Madrid (ES)

 

Öne Çıkan Araştırma Başlıkları ve Sonuçları:

  1. STRATEJİK HABERLEŞME İÇİN GÖRSELLEŞME

Avrupa iletişim profesyonellerinin % 94,4'ü görsel iletişimin önem kazanacağına inanıyor. Dolayısıyla, çoğu kuruluş, çevrimiçi videolar, infografi ve anlık fotoğraflar gibi daha fazla öğe kullanmaktadır.

  1. SOSYAL BOTLAR - ZORLUKLAR VE FIRSATLAR

Sosyal botlara ilişkin konunun çoğu iletişim uzmanı tarafından ihmal edilmektedir. Sosyal botlara ilişkin tartışmayı yalnızca üçte biri (% 35.9) takip ediyor ve konu hakkında% 15.9'luk kesimin bir fikri yok. Ankete katılanların dörtte biri onlardan kaynaklanan fırsatları gördüğünü ve anket yapılan kuruluşların 2018 yılına kadar sosyal botları kullanacağını ancak% 73.2'si etik sorunlarla karşılaştığını kabul etmektedir.

  1. STRATEJİK SORUNLAR

Dijital evrim ve sosyal ağ ile başa çıkma, önümüzdeki üç yıl boyunca iletişim yönetiminde en önemli konu olarak seçildi ve katılımcıların% 40,4'ü bu görüşü benimsiyor.

  1. İLETİŞİM KANALLARI VE ARAÇLAR

Avrupa çapında, sosyal medya ve sosyal ağlar (% 90.4) önemli olarak kabul edilmektedir. Diğer çevrimiçi iletişim ikinci sırada (% 83.1), ardından çevrimiçi gazete ve dergilerle basın ve medya ilişkileri (% 82.4) geliyor.

  1. HİPERMODERNİTE

Ankete katılan profesyonellerin büyük bir çoğunluğu (% 71.5), hiper tüketimi, hiper değişimi ve hiper bireycilik kültürünü temsil eden ülkelerindeki aşırı modern bir kültüre doğru kültürel dönüşüme şahit oluyorlar.

  1. HİPERMODERN ORGANİZASYONLARI

Anket yapılan örgütlerin % 43.5'i postmodern'den hypermodern'e geçiyor. Danışmanlıklarda hypermodern kültürüne geçiş en güçlü (% 57.2) ve özel şirketler de ise (% 51.8).

  1. KIYASLAMA VE KALİTE YÖNETİMİ

Kıyaslama hala stratejik iletişimde büyük ölçüde ihmal edilen bir alandır. Buna göre, iletişim departmanları genel olarak diğer organizasyon fonksiyonlarına kıyasla daha az kalite yönetim sürecini (% 40.7) uygulamıştır.

  1. İLETİŞİM KATKILARI-ÖRGÜTSEL BAŞARI İÇİN BÖLÜMLER

İletişim  departmanlarının kuruluşlarına yaptıkları birçok başarıyı iletişim liderleri neredeyse tüm operasyonel ve stratejik katkı olarak oldukça yüksek değerlendiler. Diğer bölümlerin operasyonel hedeflerini / süreçlerini destekleyenlerin oranı (% 86.8).

  1. SATIŞ

2017'de, araştırılan hemen hemen her iletişimci yılda 150.000 euro üst maaş (% 9.1) kazandı. Beş kişiden biri (% 21.1) yılda € 30.000'den az kazanıyor. Yıllık geliri 150.000 € olan iletişim başkanlarının ve acenteli CEO'ların payı 2009'da (% 13.4 ila% 18.4) ve diğer hiyerarşik seviyelerde (% 6.1 ila% 9.6 arasında) göreceli olarak istikrarlı kalmaktadır. 

  1. MÜKEMMELLİĞİN İLETİŞİM BÖLÜMLERİNİN ÖZELLİKLERİ

Mükemmel iletişim departmanları kalite yönetimini daha yoğun bir şekilde kullanıyor. Ayrıca, daha geniş ölçekte her tür kıyaslama yaklaşımını benimsemişlerdir. Görsel iletişim için yönetim rutinlerini uygulama konusunda daha iyidirler ve postmodern veya hipermodern organizasyonlara dayalı olma ihtimalleri daha yüksektir. Temel iş görevleri dışındaki mevcut ve daha genel toplumsal konularda da açıktırlar.

 

Araştırmanın İngilizce kaynağına ulaşmak için tıklayınız.



Yorum Yazın