Avrupa Halkla İlişkiler Eğitimi ve Araştırma Derneği (EUPRERA) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği EUPRERA 2012 Kongresi; 20-22 Eylül 2012 tarihleri arasında, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilecek. 30 ülkeden katılan 85 bilimsel araştırmacının 23 paralel oturum altında bildiri sunacağı kongrede, halkla ilişkilerin meslek olarak değişen yapısı, halkla ilişkiler uygulayıcılarının gelecekteki yeni beceri ihtiyaçları, mesleğin ulusal ve uluslararası boyutları ve gelişimiyle ilgili araştırmalar sunulacak.
Açılış konuşmalarını, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay’ın yapacağı EUPRERA Kongresi’nin ikinci gününde, uluslararası uzmanlığa sahip iki ünlü ana konuşmacı da söz alacak. Ketchum Pleon Kıdemli Ortağı ve Heinrich-Heine-Üniversitesi Onursal Profesörü Joachim Klewes; Avrupa’da stratejik iletişimin önündeki fırsatlar ve zorlukları anlatacak. Kültürler ve bölgeler arasındaki değişime liderlik etmek üzerine konuşacak. Rennes Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Kitchen ise halkla ilişkilerin sürekli daha da büyüyen rolü üzerine görüşlerini paylaşacak. Kongre’den sonra, 23-26 Eylül arasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılan doktora öğrencilerinin devam eden çalışmaları hakkında bilgi vereceği bir seminer düzenlenecek.
Kongre boyunca paralel oturumların yanı sıra, 4 panel düzenlenecek:
ECOPSI* Paneli (20 Eylül): Gelecekte Avrupalı iletişim uygulayıcılarının ihtiyaç duyacağı becerileri konu alacak panelde, Leeds Metropolitan Universitesi’nden Prof. Ralph Tench ve Amsterdam Üniversitesi’nden Dr. Piet Verhoeven ile URJC’den Prof. Angeles Moreno, araştırmalarını paylaşacak. Farklı pozisyonlarda çalışan profesyonellerin becerileri ve kalifikasyonlarını değerlendirmek için kullanılan bir matrisin sunulacağı atölye çalışması da yapılacak.
Geleceğe Giden Yol Paneli (21 Eylül): Çağdaş halkla ilişkiler mesleğinin ulusal ve ulusaşırı boyutlarının inceleneceği panele, Leeds Metropolitan Universitesi’nden Prof. Anne Gregory, Waikato Management School’dan Dr. Margalit Toledano ve Prof. David McKie ile Fribourg Universitesi’nden Prof. Diana Ingenhoff katılacak.
Türkiye’de Halkla İlişkiler Paneli (21 Eylül): İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın başkanlığında yapılacak panele, İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Başkanı Figen İsbir, Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Suat Özyaprak ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdil K. Suher katılacak. Panelistler, Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin değişimi ve bu süreçte ortaya çıkan ihtiyaçları tartışacak.
The ProfCom** Paneli (22 Eylül): Viyana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Roland Burkart ve Prof. Dr. Juergen Grimm, Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Martin Welker ve Sofya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Minka Zlateva; Avrupa’da gazeteciler ve halkla ilişkiler uygulayıcılarının kendilerini algılama biçimlerini ve başkalarınca algılanma biçimlerini tartışacak. Bu bağlamda iki grup arasında benzerlikler ve farkları ortaya koyacaklar.