Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • EmpowerMe: Gençlik Programı’nın Yeni Dönemi

EmpowerMe: Gençlik Programı’nın Yeni Dönemi

2 Aralık 2025 , Salı 21:30
EmpowerMe: Gençlik Programı’nın Yeni Dönemi

EmpowerMe: Gençlik Programı’nın İkinci Dönemi Başladı

Starbucks Vakfı’nın desteğiyle Alshaya Group, Starbucks Avrasya ve Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen EmpowerMe: Gençlik Programı, gençlerin potansiyelini güçlendirmeye devam ediyor. 3 yıl süresince Avrasya bölgesinde 250 bin gencin gelişimini amaçlayan programın ikinci yılı Gençlik Zirvesi ile başladı. 5 gün süren zirve, Türkiye’nin dört bir yanından katılan 155 gencin katılımıyla gerçekleşti. Gençler zirvede, kariyer hazırlığının yanı sıra dijital bilgi ve girişimcilik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayan eğitimler alma fırsatı buldu.

Alshaya Grubu, Starbucks Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğinde; Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’daki gençlere toplumsal destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Empower Me: Gençlik Programı’ ikinci dönemine başladı. Yeni dönemin ilk adımı ‘Empower Me: Gençlik Zirvesi’ 26-30 Aralık 2025 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 55 farklı ilinden 155 genç zirvede; dijital becerilerini geliştirme, girişimcilik ekosistemine adım atma ve kariyer planlarını güçlendirme alanlarında eğitimler aldı. Eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayan gençler, gönüllü elçi olarak edindikleri bilgi ve deneyimleri kendi şehirlerinde paylaşacak.

Gençlerin dünyayı dönüştürme gücüne inanıyoruz”

‘Empower Me: Gençlik Zirvesi’nin kapanış töreninden konuşan Alshaya Starbucks Avrasya Başkan Yardımcısı Figen Ilgaz şunları söyledi: “Starbucks olarak, ‘kahveden fazlası olma’ ilkesinden yola çıkarak toplumsal fayda yaratma misyonumuzu sürdürüyoruz. 2024 yılında başlattığımız EmpowerME: Gençlik Programı’nın ikinci dönemine başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’daki gençlere kariyer hazırlığı ve beceri gelişimi konularında destek olmayı sürdüreceğiz. Üç yılda 255.000 gence ulaşmayı hedefliyoruz. Gençlerin dünyayı dönüştürme gücüne yürekten inanıyoruz ve bu yolculukta onların yanında olmaktan gurur duyuyoruz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Itır Akdoğan ise “Gençlerin potansiyelini gerçeğe dönüştürebilmek için onları destekleyen, fırsatlarla buluşturan ve bir araya getiren platformlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. EmpowerMe: Gençlik Programı’nın ikinci dönemine, bu büyük gençlik buluşmasıyla başlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’da binlerce gence ulaşarak onların dijital becerilerini, girişimcilik kapasitelerini ve kariyer yolculuklarını güçlendirmek bizim için yalnızca bir proje çıktısı değil; daha kapsayıcı, dirençli ve üretken bir gelecek vizyonunun temel parçası. Gençlerin değişim yaratma gücüne yürekten inanıyoruz ve Habitat olarak bu yolculukta onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programın ilk yılında 70 binden fazla gence ulaşıldı

Üç yıl boyunca Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’da 250 binden fazla gencin gelişimini desteklemeyi hedefleyen ‘Empower Me: Gençlik Programı’, gençlerin girişimcilik, dijital beceri, iletişim ve kariyer hazırlığı konularında donanım kazanmalarına katkı sağlıyor.

Programın ilk yılında, Habitat Derneği aracılığıyla yürütülen çalışmalar kapsamında bölgedeki gençlere kariyer gelişimi, sosyal-duygusal refah ve girişimcilik konularında eğitimler verildi. Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan’da düzenlenen yüz yüze ve çevrim içi atölyelerle binlerce genç, dijital okuryazarlık ve iş dünyasına hazırlık alanlarında yeni beceriler kazandı. Aralık 2024’te düzenlenen Gençlik Zirvesi ile başlayan ilk dönemde, 150 gönüllü genç elçi kendi şehirlerinde gerçekleştirdikleri eğitimlerle 70 binden fazla gence ulaştı.

Girişimcilik fazında ise Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan’dan katılan gençler, sınır ötesi üretim ortamında fikirlerini geliştirdi. Habitat Derneği rehberliğinde yürütülen bu süreçte, üç ülkeden toplam 433 genç hem fiziksel bootcamp’lerde hem de çevrim içi hızlandırma programlarında girişim fikirlerini olgunlaştırdı. Temmuz 2025’te gerçekleşen “Demo Day” etkinliğinde genç girişimciler projelerini jüriye sundu ve en başarılı ekipler hibe desteği kazandı.

 



Yorum Yazın