Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Cbot, Chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı

Cbot, Chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı

14 Haziran 2019 , Cuma 14:12
Cbot, Chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı

Geçtiğimiz aylarda Amazon UK için geliştirdiği botla dikkat çeken ve İş Bankası, Garanti BBVA, ING ve QNB Finansbank gibi Türk finans sektörünün devlerine hizmet veren Cbot, bankacılık sektöründeki deneyimleriyle geliştirdiği chatbotunu Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’nde tanıttı. Cbot’un Mayıs ayında İngiltere’de düzenlenen Avrupa Dijital Bankacılık Zirvesi’ne katılarak deneyimlerini Avrupalı yetkililerle paylaştığını söyleyen Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş toplantıda Avrupa’daki bankacılık sektöründe trend konunun yapay zeka tabanlı chatbotlar olduğunu aktarıyor. Bu toplantı aracılığıyla 60’a yakın üst düzey banka yetkilisiyle görüştüklerini ifade eden Aktaş: “Avrupa’daki finans sektörüne özel geliştirdiğimiz bankacılık chatbotu , bu alandaki bankaların gündemlerinde olan zorluklar ile baş etmelerine yardımcı olacak” diyor.

İdeal bir bankacılık chatbotu sunuyor
Cbot, tüm dünyada banka müşterilerinin aynı seviyede hızlı ve sorunsuz hizmet beklediğini göz önüne alarak geliştirdiği ürünlerle dikkat çekiyor. Cbot’un Avrupa’da faaliyet gösteren bankalara sunduğu yeni bankacılık chatbotu diyalog bankacılığında mevcut mekanik ve statik arayüzlerin ötesine geçerek daha hızlı ve daha insancıl bir deneyim sunuyor. Bu kapsamda değerlendirildiğinde müşteri deneyimini iyileştirmede büyük bir potansiyel arz ediyor.

Bankacılık chatbotlarında deneyimi tasarlamanın, bir çok farklı konunun göz önünde bulundurulması gereken detaylı bir iş olduğunun altını çizen Aktaş chatbotun özellikleri hakkında şunları söylüyor: “Cbot olarak geliştirdiğimiz chatbotta diyalog akışlarını müşteri deneyimi perspektifiyle tasarlıyor ve hesaplamalar, grafikler, karuseller, haritalar, görseller ile zenginleştiriyoruz. Müşterileri anlamada yüksek bir hassasiyete sahip olan bu chatbot, kullanıcıların önceki deneyimlerinden yararlanarak tam olarak ne istediklerini kolaylıkla tespit edebiliyor. Kişiselleştirme ve insanlaştırma özelliğiyle ön plana çıkan bu chatbota eklediğimiz bir diğer özellikle de chatbotun tüm sohbeti bir insan gibi takip etmesini sağlıyoruz. Yapay zeka temelli ve kendi geliştirdiğimiz NLP teknolojisine sahip chatbot, İngilizce’de doğal insan cümlelerini, yazım hatalarını, eş anlamlı kelimeleri, nüansları anlayabiliyor ve ilgili cevapları müşteriyle rahatlıkla paylaşabiliyor. Chatbotumuz ayrıca sohbet devam ederken kullanıcının konuyu değiştirmesine de hızla adapte olup doğru cevaplar vermeyi sürdürebiliyor ve gerekirse müşteriyi bir önceki konuya geri döndürebiliyor.”

Bankaların ideal chatbot kurma konusunda çeşitli zorluklarla karşılaştığının da altını çizen Mete Aktaş, bu sürecin rahatlıkla atlatılabilmesi için banka ve 3. partilerlerin uyumlu çalışması gerektiğini dile getiriyor. Aktaş sözlerine şöyle devam ediyor: “Finans sektörünün karmaşık sistemlere ve iş akışlarına sahip olduğunu göz önüne alarak bu karmaşıklığı hesaba katan bir chatbot çerçevesi tasarladık. İngiltere’deki bankalar sohbet gruplarını çoklu arka uç sistemler ve diğer bilgi kaynakları ile entegre edebilirse büyük veri ve konuşma arayüzleri birlikte çalışabilir ve bu da bizim geliştirdiğimiz chatbotta başarı oranını artırır. Zira bankanın altyapısına sorunsuz bir şekilde entegre olan bir chatbot müşterilere kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilir. Aynı zamanda, bir chatbot, daha fazla kişiselleştirme için analiz edilecek daha fazla veri toplayabilir. Bu yumuşak etkileşim ve tutarlılık içinde çalışma yeteneği hem banka hem de chatbot geliştiricileri için zor bir süreç olsa da karşılıklı çalışmalar neticesinde başarılı sonuçlar alınabilir.”

Chatbotun bankanın iç sistemlerine yerleştirilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Aktaş chatbotun müşterilerin bulunduğu her yere entegre edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Aktaş’a göre bankaların chatbotları web sitesi ve mobil uygulaması gibi kendi dağıtım kanallarının yanı sıra; Facebook Messenger, Whatsapp, WeChat gibi mesajlaşma platformları veya Google Asistan, Alexa, Siri gibi sesli asistanlara da entegre etmesi gerekiyor.

 



Yorum Yazın