Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Brand Week İstanbul'da trendler, dikkat ve merak çağı konuşuldu

Brand Week İstanbul'da trendler, dikkat ve merak çağı konuşuldu

10 Kasım 2016 , Perşembe 15:15
Brand Week İstanbul'da trendler, dikkat ve merak çağı konuşuldu
Brand Week Istanbul sahnesinde günün konuları; Dükkan’ın “Nasıl Başardı? Neden Battı?” hikayesi, 2017 Trendleri Önizleme, Bazı şeyler neden bulaşıcıdır ve neden tutar?, Gezegende ilk tükenen kaynak: Dikkat, Markaları 2017’de nasıl bir finans ortamı bekliyor? Ve Discovery Network’ün yaptığı Dünya Merak Araştırması sonuçları izleyici ile paylaşıldı. 
 
Dükkan Kurucu Emre Mermer, İstanbul 
Bir kasap dükkanından bir yiyecek, içecek perakende markası çıkaran, türünün ilk örneği Dükkan’ın başarı ve sonra batış hikayesini sahibi Emre Mermer anlattı. Hatalardan başarılara nazaran daha çok şey öğrenileceğine olan inancını samimiyetle tüm yanlışları dile getirerek anlatan Mermer, kısa zamanda kontrolsüz ve maliyetli büyümenin onları hızla düşüşe geçirdiğini söyledi. Brand Week’in teması olan “Etki”ye vurgu yaparak “Biz başarısız olduk. Ancak sektörde bir etki yarattık. Nusret gibi markalar ardımızdan geldi” dedi. 
 
J. Walter Thompson Worldwide, Trend Tahminleri Direktörü Shepherd Laughlin, New York
Bir çok uluslararası markaya trend ve strateji danışmanlığı yapan Laughlin, geçtiğimiz yılın trendlerini anlatırken gelecek yılınkilerden de tüyolar verdi. Buna göre trendlerin en başında “Kadınlığın tabuları yıkılıyor” başlığı ile kadının önlenemez değişimini ve yükselişini anlattı. Yapılan araştırmalara göre kadınlar tüylerini eskisi kadar dert etmiyor, ondan beklenen dantelli ve seksi iç çamaşırları değil, pamuklu ve rahat, erkeklerinkine benzeyen çamaşırları tercih ediyor. Artık periyot dönemlerinden utanmıyor, hijyenik pedini eskisi gibi saklamıyor, kadının bu hareketi de bu tip kadın ürünlerinde paketlemenin şıklaşmasına sebep oluyor. Sağlıklı içecekler, doğal içerikli yiyecekler, yeme içme trendlerinin temel taşını oluştururken abur cubur ve fast food hayatımızdan yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Örneğin Hershey, çikolatasız bir çikolata alternatifi üretti. Shepherd Laughlin, konuşmasında helal ürünler ve helal seyahatin yükselişte olduğunu özellikle Bangkok’tan başlayan bu trendin Müslüman ülkelerde hızla yayıldığını ifade etti. Laughlin, konuşmasında dünyanın büyük şehirlerinde helal seyahate yatırımın arttığını, bu pazarın 2020 yılında 22 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini anlattı. Ayrıca Laughlin, dünya üzerindeki tüketicilerin % 88’inin marklararın kötü şeylerden arınmaya çalışmanın yanı sıra daha çok dünyaya ve insana faydalı şeyler yapmaya odaklanması gerektiğine inandığını söyledi. Buna örnek olarak da Lego’nun geri dönüşüm için 150 milyon dolar, IKEA’nın ise yenilenebilir enerjiye 1 milyar dolar yatırım yaptığını anlattı. 
 
Merak Çağı 
Discovery Networks CEEMEA Kıdemli Kreatif Direktörü Stephen Royle İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu Discovery Networks’ün 16-55 yaş aralığında 2100 kişi ile aralarında Türkiye’nin de olduğu uluslararası “Merak Araştırması”nın sonuçlarını ilk defa Brand Week İstanbul’da paylaştı. Bu araştırmaya göre aralarında Almanya, Polonya, Romanya, Rusya, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin olduğu 7 ülkede “Başkalarında en hayranlık uyandıran özellikler” sorusuna Türkiye’nin verdiği cevap %40 ile en hayranlık uyandırıcı özelliğin girişimcilik, %38 ile kültürlü olmak, %37 ile de çok gezmek olduğu saptandı. Bu özellikler Almanya’da %56 ile kültürlü, %37 ile sosyal çevreye sahip, %32 ile de çevre dostu çıktı. Yani bu sonuçlara göre Türkiye, en çok girişimciliğe hayran. Aynı araştırmada insanların meraklı ve araştırmacı hissettiklerinde seçtikleri platformları önem sırasına göre sıralamışlar. Buna göre %51 ile televizyon birinci sırayı, web siteleri %20 ile ikinci sırayı, %10 ile kaydettikleri programları, %8 ile sosyal medyayı, %3 ile ise internette abone oldukları hizmetler olarak ortaya çıkmış. 
Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşen yılın en ilham verici haftası Brand Week’in ikinci gününde Whharton School Pazarlama Profesörü Dr. Jonah Berger’in, “Bazı şeyler neden bulaşıcıdır ve neden tutar?” başlıklı konuşması, Cüneyt Başaran’ın ve Açıl Sezen’in “Markaları 2017’de Nasıl Bir Finans Ortamı Bekliyor?” konulu oturumunun gerçekleşmesinin ardından Wanderbrief CEO’su Mark Van der Heijden, ödüllü film yapımcısı Mika Johnson, Nobel Müzesi Eski Küratörü Tobias Degsell ve 20Something Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü Benoit Vancauwenberghe’nin yaratıcılık üzerine oturumları gerçekleşti. Yılın en ilham verici haftasının “Lovemarks” gününde ayrıca Ipsos CEO’su Sidar Gedik ve MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın “Lovemarks Etkisi” oturumu gerçekleşti. 
 


Yorum Yazın