Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...

31 Ekim 2013 , Perşembe 11:23
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni tanıyalım...
Prof. Dr. Haluk Gürgen; "Fakültemizde eğitim ve öğretim kuram ve uygulamanın iç içe geçtiği bir alt yapı temelinde biçimlenir"
 
İletişim Fakülteniz hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Hangi bölümler yer alıyor?
Bahçeşehir İletişim Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Yerleşkesi'nde, İstanbul'un kültür ve iletişim merkezinde yer almaktadır. Fakültemiz, birbiriyle etkileşim halinde bulunan 6 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler; Sinema ve Televizyon, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, İletişim Tasarımı, Fotoğraf ve Video ve Yeni Medyadır.
 
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim ve öğretim kuram ve uygulamanın iç içe geçtiği bir alt yapı temelinde biçimlenir. Öğrencilerimiz, edindikleri teorik bilgiyi CATI, eye-tracking ve odak grup araştırma laboratuarlarımızda, televizyon ve radyo stüdyolarımızda, animasyon, kısa film ve temel tasarım atölyelerimizde ve sektör ile bir arada oluşturduğumuz çalışma grupları içinde uygulama imkanına sahiptirler. Yine  öğrencilerimiz üniversite-sektör işbirliği programı CO-OP sayesinde iletişim sektörünü yakından tanıma ve mezun olunca çalışma fırsatı bulurlar. Teknolojik gelişmelere hızla uyum gösteren fakültemizde öğrencilerimiz en son teknolojik gelişmeler ışığında eğitim görmektedirler. 
 
Üniversitemiz öğrencileri İstanbul'un kalbinde yer almanın ayrıcalığını yaşamanın yanı sıra Kampüsüm Dünya programı kapsamında başta A.B.D olmak üzere, çeşitli ülkelerde eğitimlerini bir ya da iki dönem yurtdışında sürdürerek, iletişime farklı kültürlerin pencerelerinden bakma ve onu yaşama şansına sahiptirler. BAU öğrencileri Amerika Birleşik Devletleri’nin teknoloji üssü Silikon Vadisi, başkent Washington DC ve Boston’da, Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da, Almanya’nın başkenti Berlin’de, Sanat merkezi Roma’da ve dünyanın yeni ticaret merkezi Hong Kong’da yer alan BAU kampüslerinde uluslararası eğitim deneyimi kazanırlar. Halkla ilişkiler bölümü özelinde örneklersem;  Bu bölüm öğrencilerimiz siyasal iletişim konusunda Washington D.C'de eğitim görebilmektedirler. Stratejik açıdan oldukça önemli bir yerde bulunan BAU Washington DC Kampüsü sayesinde öğrenciler, Beyaz Saray Basın Odası, Washington Post ve Newseum ziyaretleri ile birlikte gazetecilerin ve politikacıların çalışma alanlarına tanıklık etmektedirler.
 
Prof. Dr. Haluk Gürgen; "İletişim fakültesi öğrencileri iletişim biçimini şekillendiriyorlar"
 
Türkiye'de iletişim fakültelerindeki eğitimler yeterli mi?
Böylesi imkanlara sahip bir fakültenin dekanı olarak şanslıyım ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim, hayatım boyunca iletişim fakültelerinde eğitimin daha iyi olması için çalıştım. Sektörü iyi tanımam, beklentileri konusunda eğitim programımı şekillendirmemi ve işbirliği olanakları elde etmemi sağladı.  İletişim eğitimi alanını uluslararası boyutta  sürekli takip ederim ve akademisyenlerle iletişim alanının gelişimi için gerekli bilgi, verilerin oluşumu için çalışırım. Bütün olanaksızlıklarına rağmen aynı öz veriler ile çalışan birçok akademisyenin iletişim fakültelerinde görev aldığını biliyorum.  Bir eğitimci olarak her zaman verilen eğitimin daha iyi olması amacım, bu nedenle de yeterli demem mümkün değil. 
 
Son olarak şunu da belirtmeden edemeyeceğim, yeni nesil hızla değişiyor bütün teknolojik gelişmelere anında adapte olmanın yanı sıra yeni düşünceler, tutum ve davranışlar konusunda öncüler. İletişim fakültesi öğrencileri İletişim biçimini şekillendiriyorlar. İletişim fakültesinin dekanı olarak da aslında tüm gücüm bu nesli anlayabilmemde. Onların öğrenme biçimleri, motivasyonları, algıları benim için önemli. Eğitimi bu neslin gözünde temellendiriyorum. Diğer iletişim fakültelerinin de böyle yapması gerektiğine inanıyorum. 
 
İletişim fakültesinden mezun olan öğrenciler iş hayatında kendilerine yer bulabiliyorlar mı?
Evet ama yeterli değil.  
 
İletişim fakültenizin iş dünyası ile ortak projeleri var mı?
Üniversitemizin en etkin çalışan sistemlerinden biri CO-OP yani "Kampüsüm İşyerim". Bu üniversite-sektör işbirliği sayesinde öğrencilerimiz hem sektörün önemli şirketlerinde staj yapma veya çalışma olanağı buluyor, hem de "Markalı Dersler" alıyor. "Markalı Ders" kavramı önemli; markalı dersler sayesinde öğrenciler sektörde nelerle karşılaşacaklarını, edindikleri teorik bilgiyi nasıl ve hangi noktada uygulayacaklarını profesyonellerden öğreniyor. 
 
İletişim sektörünün öncü ajans yöneticileri ajans yapısını anlamalarında öğrencilerimize yol göstermektedir. Türkiye'nin en önemli kurum ve kuruluşunun kurumsal iletişim müdürleriyle ortak bir çok farklı konuda çalışma grupları oluşturuyoruz. Onlara fakülteme verdikleri destekler için oldukça minnettarım. 
 
Sektörün ihtiyacı olan araştırma, veri ve analiz konusunda uzmanlığımız ve olanaklarımız öğrencilerimizin de araştırmanın ne kadar önemli olduğunu anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olmaktadır. 
 
Reklamcılık ve  Halkla İlişkiler Bölümü'nde kampanya dersleri sektörün önde gelen şirketlerinden alınan gerçek brieflerle gerçekleştiriliyor ve öğrencilerin hazırladığı kampanyalar, uygulanmak üzere, şirketlere sunuluyor. Her bölüm hem kendi içinde, hem de diğer bölümlerle etkileşim halinde sürekli olarak üretiyor. Gelişen, büyüyen ve yaşayan bir fakülte olarak sektörün ihtiyacı olan iletişimciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. 
 
Prof. Dr. Haluk Gürgen; "Sektörden en büyük  beklentimiz  iletişim fakültesinden mezun kendini bu alanda geliştirmiş  donanımlı kişileri kendi uzmanlık alanlarına uygun işlerde istihdam etmeleri"
 
İletişim fakülteleri iş dünyasından, iletişim sektöründen neler bekliyor?
Kurum ve kuruluşların İletişim fakültesi mezunlarına daha fazla iş imkanı sağlamaları artık bir zorunluluk.  Bundan on yıl öncesine kadar bizler iletişim uzmanlarının önemini anlatmaya çalışırken artık  iletişim uzmanlığının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Sektörden en büyük beklentimiz iletişim fakültesinden mezun kendini bu alanda geliştirmiş donanımlı kişileri kendi uzmanlık alanlarına uygun işlerde istihdam etmeleri.
 
Bizler öğrencilerimizi iletişim mesleğini meslek yapan, mesleğin en doğru şekilde uygulanmasını sağlayan ilke ve bilgilerle donatıyoruz. Bununla birlikte iletişim sektörünün ve iş dünyasının da bu ilke ve bilgileri öğrenmiş, donanımlı, diplomalı insanların önemini fark ederek istihdam gerçekleştirmesini istiyoruz. Bu noktada iletişim mesleğine sahip çıkacak ve onun iş dünyasında itibarını sağlayacak taraf olarak mesleki kuruluş ve derneklere önemli bir sorumluluğa sahip olduğunu düşünüyorum.  İletişim mesleğini en doğru  şekilde gerçekleştirebilecek olanların iletişimle ilgili bilgilerle donanmış olmasının ne denli önemli olduğunu, kendini mesleğin varlığını ve geleceğini korumaya adamış olan derneklerin en iyi şekilde gerçekleştirebileceğine de inanıyorum.
 
Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
GALERİ
Yorum Yazın