Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • Avrupa Gazeteciler Sendikası; Türkiye'deki sendika karşıtı uygulamalardan endişeliyiz...

Avrupa Gazeteciler Sendikası; Türkiye'deki sendika karşıtı uygulamalardan endişeliyiz...

12 Mart 2012 , Pazartesi 10:21
Avrupa Gazeteciler Sendikası; Türkiye'deki sendika karşıtı uygulamalardan endişeliyiz...

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanı Arne König, Cuma gününden bu yana Anadolu Ajansı önünde açlık grevine başlayan TGS Başkanı Ercan İpekçi'yi desteklediklerini açıkladı.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) tarafından yapılan açıklamada "Sendika Genel Başkanı, yönetim tarafından, sendikaya olan desteği baltalamak amacıyla başlatılan gözdağı kampanyasında hedef olarak seçilmiş durumda. Ercan İpekçi, Türkiye’de 100’den fazla gazetecinin hapsedilmesine karşı yürütülen kampanyada önderlik yapan bir kişidir. Bunun sonucu olarak da, Türk yetkililer tarafından kendisi ve sendikası hedef gösterilmiştir. Bunun kanıtı da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son konuşmadır" denildi.

"Türkiye’de, sendika üyelerinin gözünü korkutmak ve sendikaların üyelerini temsil etme kabiliyetini engellemek amacıyla hükümet ve işverenler tarafından uygulanan taktiklere ilişkin pek çok rapor mevcut. Bu durum, Türkiye’deki sendikacıların çalışmaları üzerindeki kabul edilemez baskının son örneğidir" diyen EFJ Başkanı Arne König, "İlkelerini savunmak adına insanların, kendilerini böylesi aşırı yollara başvurmak zorunda hissetmeleri hayli endişe verici bir durum” açıklamasında bulundu.

Açıklama şöyle devam etti:

2009 yılında Sabah gazetesinde toplu pazarlık başlatma girişimleri, sendika üyelerine uygulanan sendikadan istifa etmeleri yönündeki baskılarla engellenmişti. Aynı durum geçtiğimiz yıl da Olay Medya’da yaşanmıştı.

Uluslararası Sendikalar Birliği’nce Şubat ayında yayınlanan bir raporda, "(Türkiye’de) müdahale eylemlerine karşı yasal koruma çok zayıf durumda ve sendika karşıtı ayrımcılığa karşı uygulanan yaptırımlar da caydırıcı olmaktan uzak. Hükümet ve işverenler, sendikaların pazarlık haklarını zayıflatan çok sayıda sendika karşıtı uygulamaya başvurmaktadır" denilmektedir.

OdaTV davası olarak anılan, gazetecilerin yargılandığı davaya 12 Mart Pazartesi günü devam edilecek. Bu vesile ile EFJ olarak, TGS üyelerine karşı uygulanan gözdağı verme uygulamalarını şiddetle protesto ediyoruz ve sendika Genel Başkanı ve EFJ Yürütme Kurulu Üyesi Ercan İpekçi'ye tam desteğimizi beyan ediyoruz. Avrupalı yetkilileri de, Türk hükümetine, basın özgürlüğünün ve sendikal örgütlenme özgürlüğünün, demokrasinin vazgeçilmez değerleri olduklarını bir kez daha hatırlatmaya çağırıyoruz.



Yorum Yazın