Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön

Atıf Ünaldı; “Yakın bir zamanda iletişim ve teknoloji birbirinin ayrılmaz parçası haline gelecek”

14 Kasım 2011 , Pazartesi 16:38
Atıf Ünaldı; “Yakın bir zamanda iletişim ve teknoloji birbirinin ayrılmaz parçası haline gelecek”

Teknoloji ve İletişim nasıl buluşuyor?

: Aslında teknoloji her şeyi içine almaya başladı, özellikle internet iletişimi de tabii içinde barındıran alanlardan birisi. İnternet platformunun üzerinde iletişim en çok konuşulan ve en çok kullanılan alanlardan ve sektörlerden birisi haline geldi. Bu yüzden de yakın bir zamanda, tabii sosyal medyadan başlayarak ama devamında da çok daha ileri gidecek yeni teknolojilerle, iletişim ve teknoloji birbirinin tam ayrılmaz parçası haline geliyor olacak. Bu da zaten yakın bir zamanda cep telefonlarıyla, arkasından Ipad’lerle. Tüketici elektroniğinde de çok net bir şekilde de görülebiliyor. İletişimin en önemli parçalarından, en iyi lokomotiflerinden birisi teknoloji gibi görünüyor.

Atıf Ünaldı; “Öğrenmeyi öğrenmek, neyi öğreneceğinizi öğrenmekten daha önemli”

Gençler nasıl hazırlansınlar geleceğe?

AÜ: Çok güzel bir soru, geleceğe nasıl hazırlansınlar? Aslında geleceğe hazırlanırken yapılması gereken en önemli şeylerden birisi bence bazı alışkanlıklarımızı bırakıyor olmak. Bizim öğrenmeyle ilgili alışkanlıklarımız genel olarak ezber üzerine kuruluydu, ama artık öğrenmeyi öğreniyor olmak gerekiyor. Öğrenmeyi öğreniyor olup, neyi öğreneceğimizi öğrenmiyor olmamız gerekiyor. Yani böyle yeni bir dünyaya doğru gidiyoruz. O yüzden gençlerin kendilerini klişelerden uzak tutmaları ve yeni dünyaya hazırlıklı olmaları gerekiyor. Çünkü kavramlarda ciddi anlamlarda değişiklikler olacak, alıştığımız bazı şeylerin çok hızlı bir şekilde değiştiğini göreceğiz. Bunun sadece iletişim gibi sosyal alanlarda değil, aynı zamanda fizik, kimya gibi son derece köklü bir yere sahip olduğunu düşündüğümüz alanlarda da gerçekleşeceğini göreceğiz. O yüzden öğrenmeyi öğrenmek açıkçası neyi öğreneceğinizi öğrenmekten çok daha önemli hale gelecek gibi görünüyor.

Atıf Ünaldı; “Gençlere, IPTV’nin içinde olacağı yeni televizyon formatları üretmelerini öneriyorum”

IPTV bunun neresinde?

AÜ: IPTV gerçekten benim önemli bulduğum konulardan bir tanesi. Çünkü özellikle medya araçlarının içinde en fazla iletişimi, yani bir insanın alabileceği en fazla iletişimi, görsel iletişimi oluşturuyor. Bir şey yazıldıysa okuyorsunuz, aynı anda metini okuyorsunuz, aynı zamanda işitsel iletişimi yani hepsini bir arada tutan çok ciddi bir datanın bir arada olduğu bir alan bu. IPTV’de çok ilginç bir durum söz konusu; televizyondan alışmış olduğumuz bu bilgi girişi aynı zamanda internet ortamında da dolaşabilir hale geliyor. Bu da internet üzerindeki bilgi trafiğini ciddi anlamda yükseltecek alanlardan biri olduğunu gösteriyor.

Bunun tabii bir de ikinci yansıma tarafı var. İkinci yansıma tarafında da izleyiciye katkılarından bahsetmek önem taşıyor. O tarafta IPTV özellikle prodüksiyon şirketlerinde ve televizyonun genel yapısını ciddi bir şekilde değiştirecek yeni program formatlarını çıkarmaya başlayacak. Burada aslında gençlere güzel önerilerden birisi var. Çünkü malum internetle uğraşanların bir kısmı internetin dışında kaldılar, bir kısmı internet göçebeleri oldular, biz internetle doğmadık ama internet öğrenmeye başladık diyorlar, bir de doğal internet vatandaşı olanlar var. O internet vatandaşları doğal olarak internet gibi düşünmeyi bilen insanlar. IPTV tarafında yeni televizyon formatlarını çok hızlı bir şekilde üretebilir durumda olacaklar. Şu anda prodüksiyon şirketlerinin de bence ciddi ihtiyaçlarından birisi bu. Dolayısıyla gençlere bu noktada yeni televizyon formatları, sosyal medyanın içinde olduğu, IPTV’nin içinde olabileceği, interaction‘ın içinde olabileceği yeni televizyon formatları üretmelerini öneriyorum.

 

Yasal Uyarı: halklailiskiler.com sitesinde yayınlanan yazılı ve görsel içeriğin tüm hakları halklailiskiler.com'a aittir. Kaynak gösterilse dahi herhangi bir içeriğin tamamı izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alınan içeriğin bir bölümü halklailiskiler.com’a link verilerek kullanılabilir.
Medya
GALERİ
VİDEO İZLE
Yorum Yazın