Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 3 GSM operatörü İstanbul Mobil Pazarlama Sohbetleri'nde buluştu

3 GSM operatörü İstanbul Mobil Pazarlama Sohbetleri'nde buluştu

29 Haziran 2011 , Çarşamba 14:08
3 GSM operatörü İstanbul Mobil Pazarlama Sohbetleri'nde buluştu

28 Haziran'da İstanbul'da ilk defa gerçekleştirilen "İstanbul Mobil Pazarlama Sobetleri 2011"de Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı oturumda Avea, Turkcell ve Vodafone yöneticileri biraraya geldi.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, günümüzde çift yönlü iletişimin değerinin giderek artttığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;" Çift yönlü iletişimin artan değeri, mobilitenin hayatımıza kattıkları ile birleşince mobil pazarlama reklam verenlerin iletişim planlarında etkili ve yaratıcı bir şekilde kullanıcı için vazgeçilmez bir mecra halini almaya başladı. Mobil pazarlamada kullanılmaya başlanan, lokasyon bazlı servisler, NFC ve benzeri teknolojilerle, gün geçtikçe büyüyen akıllı cihaz pazarı da mobil pazarlamanın gelişimini hızlandırıyor. Bütün bunların sonucunda Dünya'da 2010 senesinde reklam verenlerin, mobil pazarlama ve reklam için ayırdıkları bütçe, tüm pazarlama bütçeleri içinde yüzde 0.5'lerdeyken, 2015 yılında bu oranın yüzde dört'ün üzerine çıkmasını bekliyoruz" dedi. Kaplan, mobil pazarlamanın önümüzdeki 3 yıl içinde %300 büyüme göstereceğini ifade ederek bu konuda çalışma yaptıklarını ve yatırımlarını mobil pazara yönlendirdiklerini belirtti.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, cep telefonlarının hızla hayatımızın her alanında yer almasından dolayı yeni bir sektörün oluştuğunu söyledi. Bayrakdar; "Cep telefonları üzerinden yapılan tanıtım, reklam ve satış faaliyetleri artık "mobil pazarlama sektörü" olarak ayrı bir iş kolu yaratırken, bu sektörün Türkiye'deki büyüklüğü de 150 milyon doları aştı." şeklinde açıklamada bulundu. Bayraktar ayrıca Turkcell'in izinli veritabanı uygulamaları, lokasyon bazlı servisleri, TL/dakika kampanyaları ve TonlaKazan gibi çalışmalarıyla mobil pazarlamaya yatırım yaptıklarını belirtti.

Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt cep telefonlarının hayatımızın merkezine oturmasıyla markaların satış faaliyetleri için yeni mecra ve eşsiz fırsatlara sahip olduklarını belirterek şunları söyledi; "Markalar artık müşterileri ile zaman ve mekan bağımsız olarak interaktif iletişim fırsatı yakalıyorlar. Mesajlarını doğrudan kişiye özel iletebiliyor ve konvansiyonel mecralar ile karşılaştırıldığında çok daha etkin ve verimli sonuçlar alabiliyorlar. Bu yıl 150 milyon dolara ulaşmasını beklediğimiz sektör büyüklüğünün önümüzdeki yıllarda da hızla büyüyeceğini tahmin ediyorum. Vodafone Türkiye olarak hem mobil pazarlamadaki global birikimimizi hem de Türkiye'deki pazarlama konusundaki deneyimlerimizi Türkiye'de faaliyet gösteren tüm markaların hizmetine sunuyoruz" dedi.

Serdar Erener de Fatoş Karahasan'ın moderatörlüğünde yaptığı konuşmada mobil uygulamaların geçmişin promosyonel kampanyalarından bir farkı olmadığını belirterek, ""Teknoloji bize bu imkanı veriyor. Yazıyı kullanmayı pek sevmediğimiz için bu iyi bir alternatif olabilir. Mobil mecra televizyon değildir. Onun için televizyonu cepte taklit etmek yerine o mecraya uygun alternatif geliştirilmeli, ona göre içerik üretilmelidir" dedi.

Infinita Inc. adlı mobil danışmanlık şirketinin kurucusu ve CEO'su Kei Shimada, Japonya'nın mobil internet kullanımında 10 yılı deviren tek ülke olduğunu ifade ederek 3G, mobil ödeme ve sanal gerçeklik uygulamalarının ilk Japonya'da doğduğunu belirtti. Ayrıca Japonya'da artık 3G özelliği olmayan telefonların satılmadığını söyledi.



Yorum Yazın