Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 2014 yılında 6 Milyar TL'ye yakın reklam yatırımı yapıldı

2014 yılında 6 Milyar TL'ye yakın reklam yatırımı yapıldı

2 Nisan 2015 , Perşembe 12:58
2014 yılında 6 Milyar TL'ye yakın reklam yatırımı yapıldı
Reklamcılar Derneği tarafından yeni Dernek Başkanı Kayhan Şardan ev sahiplğinde düzenlenen basın toplantısında; Medya Asbaşkanı Demet İkiler ve Genel Müdür Ayşegül Molu hazır bulundu. Kayhan Şardan'ın gerçekleştirdiği sunumda 2013 ve 2014 yılı toplam reklam harcamalarına karşılaştırmalı olarak yer verilirken, 2015 yılına dair öngörüler de paylaşıldı.
 
Kayhan Şardan'ın Ocak 2015'te gerçekleştirilen genel kurul ile başkanlık görevine gelmesi ile birlikte Dernek'teki yeni düzenlemelerin ve 2015 yılı hedeflerinin de paylaşıldığı toplantıda, MediaSummit, Effie ve Kristal Elma gibi sektörün en prestijli etkinliklerine dair detaylar da paylaşıldı. 
 
Reklamcılar Derneği, üye medya ajanslarının verileriyle hazırladığı 2014 yılı toplam reklam yatırımlarını 5.938 milyon TL olarak açıkladı. Yatırımların % 51,4’ünü televizyon, %19.90’ını dijital,    % 18.74’ünü basın, % 6.50’sini açıkhava, % 2.30’unu radyo ve % 1’ini ise sinema reklamları oluşturdu. 
 
Medya yatırımlarında en yüksek payı alan mecra TV. Dijital yatırımlarsa en yüksek büyümeyi yakalayarak gazetenin payını yakaladı. 
 
MediaSummit Programı Açıklandı
27-28 Nisan tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Türkiye’nin ilk medya planlama ve satın alma odaklı etkinliği MediaSummit 2015'in detaylı programı web sitesinde (www.mediasummit.com.tr) açıklandı. MediaSummit Türkiye’de sektör profesyonelleri, akademisyenler ve medya planlamanın öncü isimlerinden oluşan yabancı konuşmacılarla birlikte sektörün gelişimine ışık tutacak fikirler ele alınacak. 
 
Effie İçin Geri Sayım Başladı 
Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan, en çok ses getiren reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarının çeşitli kategorilerde ödüllendirileceği Effie 2015'e az zaman kaldı. Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. lisansıyla düzenlediği Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması'na son başvuru tarihi 3 Nisan 2015. 29 kategorinin bulunduğu yarışmaya Yeni Doğanlar - Yeniden Doğanlar, Taze Reklamverenler, Özgün Bir Marka Deneyimi Yaratanlar ve Sosyal Markalar olmak üzere 4 yeni kategori de bu yıl eklendi. 
 


Yorum Yazın