Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 2014 yaz döneminde en çok satılan ürünler neler?

2014 yaz döneminde en çok satılan ürünler neler?

16 Eylül 2014 , Salı 15:58
2014 yaz döneminde en çok satılan ürünler neler?
Türkiye’nin e-ticaret devi Hepsiburada.com, 2014 yaz döneminde en çok satılan ürünleri açıklayarak tüketicilerin online alışveriş eğilimlerine ayna tutuyor.
 
Hepsiburada.com’un verilere göre 2014 yaz döneminde Türkiye genelinde en çok cep telefonu, LCD televizyon, laptop, tablet bilgisayar ve klima satıldı. Öte yandan kitap, kozmetik, oto aksesuar malzemeleri, bisiklet, altın, ofis ve kırtasiye malzemeleri ile spor malzemeleri de en çok satılan ürünler arasında yer aldı. 
 
Dünya Kupası’nın etkisi ile TV, sıcakların etkisiyle klima satışları patladı
Cep telefonu en popüler ürün olarak online satışlarda zirvede yer alırken, 12 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya’da yapılan 2014 FIFA Dünya Kupası’nın etkisiyle LCD televizyon satışlarında önemli oranda artış gerçekleşti. Sporseverler hepsiburada.com’un avantajlı kampanyalarıyla satın aldıkları TV’lerle maç keyfi yaşadılar. Yaz sıcaklarından bunalan tüketiciler klimalara da hücum etti. Klimalar en çok satılan ürünler arasında ilk sıralarda yer aldı.
 
Bisiklet satışları yükselişte
2014 yaz döneminde yapılan online satışlarda çarpıcı artışlardan biri de bisiklet kategorisinde yaşandı. Sağlıklı yaşam için tüketicilerin tercih ettiği ürünlerden biri olan bisiklet satışlarında geçtiğimiz yıla göre %38 artış gerçekleşti.
 
Erkeklerin ve kadınların tercihleri benzerlik gösterdi
Türkiye genelinde ciro bazlı satışlarda erkeklerin ve kadınların ilk sıralardaki tercihlerinin birbirine yakın olması dikkat çekti. 
 
Erkek kullanıcılar hepsiburada.com’dan öncelikli olarak cep telefonu, LCD televizyon, laptop, tablet bilgisayar ve klima alırken; kadın kullanıcılar cep telefonu, laptop ve tablet bilgisayar ile birlikte telefon kılıflarına yoğun ilgi gösterdi.
 
Düğün mevsiminde altın satışları katlandı
Aynı zamanda düğün mevsimi olarak da bilinen yaz aylarında altın satışlarında yoğunluk yaşandı. Hem kadın hem de erkek kullanıcıların en çok tercih ettiği hediyelik ürünlerin başında altın çeşitleri geldi.
 
İstanbul ilk sırada
Hepsiburada.com üzerinden en çok online alışveriş yapan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu.
 
Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com, geniş ürün yelpazesi, avantajlı fiyatları ve kampanyaları ile online satışlara yön vermeye devam edecek.   
 


Yorum Yazın