MTM'nin, yıl boyunca tüm haberleri analiz ederek hazırladığı yılın dizileri ve dizi oyuncuları araştırmasının sonuçları belli oldu. Araştırmaya göre yılın en çok gündemde kalan dizisi, dönemi doğru yansıtmadığı gerekçesiyle büyük tartışmalarla neden olan "Muhteşem Yüzyıl" oldu.
İkinci sırada yer alan dizi ise hikayesi 1960'lı yıllarda başlayan, Kanal D'nin nostaljik dizisi "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" oldu. Yine Kanal D'de yayınlanan, yapımcılığını Ay Yapım'ın gerçekleştirdiği "Fatmagül'ün Suçu Ne", 2011'in en popüler 3. dizisi oldu.
İşte yılın en popüler yerli dizileri;
- 8.315 haberle Muhteşem Yüzyıl
- 5.141 haberle Öyle Bir Geçer Zaman Ki
- 3.748 haberle Fatmagül'ün Suçu Ne
- 3.731 haberle Kurtlar Vadisi
- 3.602 haberle Behzat Ç.-Bir Ankara Polisiyesi
- 3.600 haberle Ezel
- 3.038 haberle Çocuklar Duymasın
- 2.267 haberle Yahşi Cazibe
- 2.095 haberle Aşk-ı Memnu
- 1.989 haberle Arka Sokaklar
- 1.874 haberle Kavak Yelleri
- 1.835 haberle Yaprak Dökümü
- 1.801 haberle Küçük Sırlar
- 1.788 haberle Adını Feriha Koydum
- 1.504 haberle Geniş Aile
MTM Medya Takip Merkezi tarafından 2011 yılında gazete ve dergilerde yayınlanan haber ve yazıların incelenmesi sonucu tespit edilmiştir.
Medya Takip Merkezi'nin aynı raporuna göre, Kıvanç Tatlıtuğ, yılın en çok konuşulan dizi oyuncuları arasında birinci sırada yer aldı. Beren Saat, bu yıl bir basamak gerileyerek ikinci sırada kaldı. Beklenen reytinglere ulaşamayınca gösterimine son verilen "Sensiz Olmaz" adlı dizide başrolü oynayan Nurgül Yeşilçay ise üçüncü oldu.
İşte yılın en popüler dizi oyuncuları
- 3.138 haberle Kıvanç Tatlıtuğ
- 2.593 haberle Beren Saat (Fatmagül'ün Suçu Ne?)
- 2.402 haberle Nurgül Yeşilçay (Sensiz Olmaz)
- 2.169 haberle Necati Şaşmaz (Kurtlar Vadisi)
- 1.918 haberle Demet Akbağ (İstanbul'un Altınları)
- 1.729 haberle Halit Ergenç (Muhteşem Yüzyıl)
- 1.719 haberle Deniz Cakır (İffet)
- 1.592 haberle Kenan İmirzalıoğlu (Ezel)
- 1.502 haberle Tuba Büyüküstün (Gönülçelen)
- 1.479 haberle Sinem Kobal (Küçük Sırlar)
MTM Medya Takip Merkezi tarafından 2011 yılında gazete ve dergilerde yayınlanan haber ve yazıların incelenmesi sonucu tespit edilmiştir.