Dosya Yükleniyor. Lütfen Bekleyiniz...



Facebook
Twitter
Başa Dön
  • Anasayfa >
  • 2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri kazananları belli oldu

2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri kazananları belli oldu

14 Temmuz 2011 , Perşembe 15:45
2011 Basın Özgürlüğü Ödülleri kazananları belli oldu

1989 yılından beri her sene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Basın Özgürlüğü Ödülleri" kazananları belirlendi. TGC Büyük Seçici Kurulu tarafından kişi dalında ödüle gazeteci Ercan İpekçi ve Ahmet Şık layık görülürken, kurum dalında "Gazetecilere Özgürlük Platformu" layık görüldü.  

13 Temmuz Çarşamba günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde toplanan Seçici Kurul Üyeleri ise şöyle; Kurul Başkanı Altan Öymen, Yazman İletişim Mezunları Derneği Başkanı Hüseyin Irmak, Türkiye Barolar Birliği adına Av. Teoman Ergül, Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Genel Sekreter Muhittin Doğan, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Peyami Çelikcan, İletişim Araştırmaları Derneği ( İLAD) adına Genel Sekreter Prof.Dr. Nurçay Türkoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği adına Başkan Celal Metin Zeynioğlu, TGC önceki Başkanı Nail Güreli, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş.

Büyük Seçici Kurul değerlendirme sonrasında 2011 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün verilmesindeki gerekçelerini şöyle açıkladı:

1. Kısa sürede sonuç alıcı örgütlü mücadele yapısına ulaşması, basın özgürlüğü yönünde aktif örgütlü mücadeleye sunduğu önemli katkılar, sağladığı motivasyonlar ve sonuçlar açısından 2011 Basın Özgürlüğü Ödülü’nün kuruluş (kurum) olarak Gazetecilere Özgürlük Platformu’na verilmesi kabul edildi.

2. 2011 Basın Özgürlüğü Ödülü kişi olarak, bu yıl iki kişi arasında paylaştırıldı. Ercan İpekçi, basın özgürlüğü konusunda yaptığı çalışmalar, bu konudaki örgütlü mücadeleyi geliştirmeye yönelik katkıları, sürece uluslararası destekleri katmayı başarabilmesi gibi nedenlerle ödüle değer görülmüş; Ahmet Şık da basın özgürlüğü yolunda tutuklu bütün gazetecileri temsilen ve meslek hayatı boyunca bu yöndeki çalışmaları da göz önüne alınarak ödüle değer görülen ikinci isim olarak belirlendi.

Ödül töreni 24 Temmuz Pazar günü saat 19.30'da Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'de gerçekleştirilecek.

Geçmiş senelerde ödül kazananlar için;

http://www.halklailiskiler.com/tr/basin-ozgurlugu-odulleri-it9uzp.html



Yorum Yazın